Ya Allah smoga dpermudakan urusan kluarga ini (3Gmbr)

Petaling Jaya : Sebakk, satu rak4man perbualan telefon berdurasi 2 minit 24 saat dipercayai di antara petugas kesihatan dengan seorang lelaki yang kehilangan isteri akib4t C0V1D19 yang tular di laman sosial Facebook menggund4ng perasaan sed1h netizen.

Menerusi rakaman perbualan yang dimuat naik oleh seorang pengguna dengan nama Nur Adah itu, jelas kedeng4ran seorang wanita dipercayai sebagai petugas kesihatan sedang memaklumkan tentang kem4tian seorang wanita kepada suaminya.

Sejurus dimaklumkan, terus kedengaran t4ngisan lelaki berkenaan berlatarbelakangkan suara kanak kanak dipercayai an4knya.

Si suami cuba meminta kebenaran pihak hospital untuk berjumpa dengan arw4h isterinya buat kali terakhir bersama tiga orang anak mereka namun pihak hospital meminta si suami untuk datang ke bilik m4yat bagi proses mengecam m4yat.

Tinjauan K0smo di ruangan komen juga mendapati rata-rata warga net turut bersimpati dengan nasib yang dialami individu tersebut dan megucapkan takziah.

Seorang pengguna Facebook dengan nama Saya Jujue berkata, dia seb4k mendengar rintihan anak anak arw4h yang boleh didengari menerusi rakaman suara itu.

Sedih saya dengar rakaman suara ini, tambahan lagi bila mendengar suara anak-anak arw4h turut men4ngis setelah dilaporkan kehilangan ibu mereka.

Bayangkan bila hendak dikebum1kan nanti, hendak men4tap wajah ibu buat kali ter4khir pun tidak dibenarkan, sangat menyed1hkan, katanya.

Sementara itu, Nur Liyana memberitahu, dia tidak dapat membayangkan betapa remvknya hati setelah dimaklumkan isterinya sudah tiada.

Sudah hampir raya, isteri pula pergi meninggalkan suami serta anak anaknya buat selama-selamanya, Remuknya hati.

Saya yang doktor haiwan beritahu nyawa kucing tidak dapat diselamatkan pun saya sudah men4ngis teruk, apatah lagi berita seperti ini. Semoga Allah menempatkan isterinya di kalangan orang yang beriman, ujarnya.

Dalam pada itu, Hakim Jumaah menjelaskan beliau tidak dapat membayangkan per4saan pihak hospital yang terpaksa menyampaikan berita itu.

Kalaulah saya yang bertugas menjadi operator telefon untuk memaklumkan berita ini, tentunya saya g4gal untuk meneruskan percakapan kerana tidak dapat men4han sebak.

Apa-apa pun, salam takziah diucapkan kepada keluarga dan semoga r0h si isteri diitempatkan bersama golongan orang yang beriman, jelasnya.

Setakat pukul 1 tengahari hari ini, hantaran tersebut mendapat lebih daripada 5,000 tontonan dan 331 perkongsian daripada pengguna Facebook. Al fatihah.