Ya Allah sayang, ” Baru tadi keluar utk brkerja dapat berita sudah tiadaa ” (5Gmbr)

Gerik : Apa yang berlaku sungguh mengejutkan suami yang keluar rumah untuk berkerja tiba tiba dikejutkan dengan berita terlibat kem4langan dan men1nggal dun1a.

Inilah hakikat yang terpaksa diterima oleh Puan Ainal bila sekelip mata kehilangan suami tersayang Mohmada Amirul, mereka baru 6 bulan mendirikan rumah tangga diduga sedemikian rupa bila suami tersayang dijemput ilahi ketika otw untuk berkerja.

Utusan Online melaporkan seorang Pengawal Keselamatan TNB men1nggal dunia setelah motosikal ditunggangnya merempvh sebuah treler di Kilometer 28, Jalan Raya Timur Barat (JRTB) Gerik-Kupang dekat kawasan rehat dan rawat Bintang Hijau, di sini hari ini.

M4ngsa, Mohamad Amirul Ahmad, 21, yang menunggang motosikal jenis SYM gagal mengelak sebuah treler yang keluar dari Kawasan rehat dan rawat Bintang Hijau akibat kabus yang menyukarkan penglihatan nya cedera p4rah di kepala dan disahkan men1nggal dunia di tempat kejadian.

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Gerik, Azizul Aswad Asaris berkata, sepasukan anggota dihantar ke tempat kejadian sebaik sahaja menerima panggilan telefon pada pukul 6.27 pagi.

Katanya, ketika anggota tiba di lokasi, didapati kem4langan membabitkan sebuah trel3r dan motosikal.

Menurut beliau, m4ngsa yang bertugas sebagai pengawal keselamatan di Tenaga Nasional Berhad (TNB) mengalami kecederaan p4rah dan men1nggal dunia di tempat kejadian.

Komander operasi mengarahkan anggota mengeluarkan m4ngsa dengan cara menterbalikkan motosikal tersebut tanpa menggunakan peralatan khas.

M4ngsa dikeluarkan dan disahkan telah meninggal dunia oleh pihak hospital, katanya di sini hari ini.

Menurut beliau, m4yat m4ngsa diserahkan kepada pihak polis untuk tindakan lanjut dan operasi tamat pada pukul 8.05 pagi. Semoga Puan Ainal tabah permergian suami tersayang yang maha esa lebih sayangkannya.Al fatihah.