Ya Allah Dikk, ” tak sgka mu jdi mgsa kcuaian org laain ” (4Gmbr)

Kuantan : Seorang pekerja kilang m4ut selepas motosikal ditunggangnya dirempvh kenderaan pelbagai guna (MPV) dipandu seorang lelaki disyaki m4buk di Jalan Sungai Lembing di sini.

Dalam kejadian jam 1.10 pagi tadi, Muhammad Akmal Hakim Misnan, 22, dari Kampung Padang men1nggal dun1a di tempat kejadian akibat cedera p4rah di kep4la.

Ketua Polis Daerah Kuantan, Asisten Komisioner Mohamad Noor Yusof Ali, berkata siasatan awal mendapati m4ngsa dalam perjalanan dari arah bandar Kuantan ke Kampung Padang.

Ketika di lokasi kejadian, motosikal dinaiki m4ngsa secara tiba-tiba dirempvh MPV jenis Toyota Avanza dari arah belakang menyebabkan m4ngsa terjatuh di tengah jalan.

Motosikal m4ngsa tersangkut pada bahagian hadapan MPV dipandu lelaki berusia 26 tahun itu, M4ngsa disahkan meninggal dunia di tempat kejadian, katanya pada sidang media di Bahagian Siasatan Dan Penguatkuasaan Trafik Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kuantan hari ini.

Beliau berkata, hasil ujian kandungan alk0hol dalam darah pemandu MPV berkenaan melebihi h4d yang dibenarkan ketika memandu.

Sampel d4rah dan air kenc1ng pemandu yang tidak bekerja itu dihantar ke Jabatan Kimia Pahang untuk ujian toksikologi.

Suspek direman empat hari bermula hari ini dan kes disi4sat mengikut Seksyen 44(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987, katanya. Al fatihah. Credit BH.