Wajah Siti Aisha wanita mualaf dan 5 ank penghuni syurga (5gmbr)

Sri Aman : Sebak dan pilu mendengar luahan suami arw4h Siti Aisha dia begitu pasrah apa yang menimpa isteri tersayang dan 5 anak syurganya.

Ramai orang cakap saya mesti sangat sedih bila isteri & anak-anak saya meninggal, Ramai cakap jangan sedih, banyak bersabar.

Tapi sebenarnya saya sangat cemburu dengan mereka, Cara (kem4tian) mereka saya katakan sangat terbaik.

Siti Aisha Abdullah, 36, Mohd Ahmad Mohd Hamdan 4bulan abangnya Muhd Mustaqim,5, dan Mohd Aiman,7, Khairunnisa Muhamad, 14 dan Nor Shuhada Mohamad, 16.

Mereka m4ti pada hari Jumaat, dalam perjalanan menghantar anak saya menuntut ilmu agama, Kemudian meninggal dalam keadaan lem4s pula tu.

Ustazah anak saya cakap, mereka mati insyaAllah syahid, Saya cemburu dengan kem4tian mereka.

Ramai cakap saya mesti sedih sebab terpisah dengan mereka, Tapi bagi saya ini bukan perpisahan, kelak saya dan anak anak saya yang ada juga turut m4ti.

Dan kami akan berjumpa balit anak & isteri saya disana (syurga) nanti.
Aku yang mendengar rasa sebak dihati.

Alhamdulillah aku dipertemukan dengan Pakcik Hamzah di surau tadi, Beliau adalah ahli keluarga mangsa tragedi Feri Triso kereta karam Jumaat lepas.

Dia beriktikaf di sana sementara menunggu sijil kem4tian ahli keluarga beliau siap.

Dulu nak keluar dari Kapit terpaksa guna jalan balak, jadi pakcik beli kereta 4×4 untuk guna jalan tu, Kini jalan tu dah bertar & elok.

Niat pakcik nak jual kereta tu dan guna duit jualan tu nanti pergi haji dengan isteri pakcik, Tapi yalah, Allah lebih sayangkan isteri pakcik.

Pakcik redha, Sempat pakcik Hamzah tunjukkan video arwah bayi beliau pada aku,Allah,Allah, itu ucapan yang keluar dari mulut bayi tersebut. Jelas aku dengar, ajaib.

Video ni pakcik ambil 3 bulan sebelum kejadian ( kereta karam) aritu, Bayi itu adalah antara 5 m4ngsa k0rban tragedi feri Triso.

Tak lekang dari mulut beliau dengan zikir Allah. Bila berbicara dengan aku sesekali terselit perkataan, Subhanallah, Allah sayang, Alhamdulillah, Allah yang buat semua & saya lemah.

Sekarang Allah ambil balik apa yang Dia pinjamkan pada pakcik. Sebenarnya Dia nak kita makin dekat dengan Dia.- Pakcik Hamzah.Al fatihah. Credit Akmal Azemi.