VIDE0 : Kakak lihat jnzah adk sperti tidur, ” tak sngka 0tw kerja ajaalnya”(4Gmbr)

Kuala Lumpur: Kira-kira jam 9 malam, seseorang yang memperkenalkan sebagai pegawai polis menghubungi saya gunakan telefon adik menyatakan adik sudah men1nggal dunia,kata Maslinawati Abdullah.

Adik bongsunya, Nor Hayati Abdullah, 42, adalah seorang daripada dua m4ngsa m4ut dalam kejadian jambatan Lebuhraya Sungai Besi-Ulu Kelang (SUKE) yang dalam pembinaan runtuh men1mpa van pekerja dinaiki lima orang termasuk pemandu ketika melalui Lebuhraya Lingkaran Tengah 2 (MRR2) pada 5.58 petang semalam.

Assalammualaikum semua, Dukacita kami maklumkan salah seorang m4ngsa jejantas runtuh di Lebuhraya SUKE berdekatan TBS petang tadi adalah sepupu kami. Bagi seluruh ahli keluarga Tok Manja kami amat terkejut dengan berita yang tidak terduga ini.

Arw4h bernama Norhayati Bt Abdullah Nor Hayatie, Mangsa dalam van untuk perjalanan ke tempat kerja bagi shif malam, Pekerja seramai 5 org 2 meninggal 3 selamat.

Mohon kepada teman2 sedekahkan Al Fatihah buat sepupu serta mangsa yang lain ditempat kejadian.

Semoga mereka ditempatkan dikalangan orang yang beriman. Amin
Wasalamm 😭 – Radzi Halid

Maslinawati, 43, berkata, dia balik dari tempat kerja pada 6.30 petang dan mendapat panggilan daripada penyelia adiknya itu pada 7 malam.

Penyelia adik (panggilan manja Nor Hayati dalam keluarga) menyatakan ada berlaku kem4langan ketika adik dan rakannya dalam perjalanan ke tempat kerja di kilang elektronik di Subang Mewah.

Dia maklumkan belum tahu lagi situasi sebenar bagaimana.

Dari semasa ke semasa saya berhubung dengannya selain saya lihat secara langsung di televisyen, katanya ketika ditemui di Bilik M4yat Hospital Canselor Tunku Mukhriz (HCTM) selepas membuat pengecaman jenazah adiknya, malam tadi.

Dia yang ditemani suaminya, Faizal Yusof, 47, menjelaskan pegawai polis yang menghubunginya meminta ke hospital untuk melakukan pengecaman jen4zah.

Kali terakhir kami berjumpa Ahad lalu di kampung, Terasa sangat kehilangan ini, seperti tak percaya berita ini.

Saya lihat tadi keadaannya seperti tidur, Insya-Allah, kita sama-sama doakan untuknya, katanya.

Beliau berkata, tr4gedi itu sangat menyedihkan terutama baru dua tahun lalu kem4tian kakak yang ketiga akibat b4rah payud4ra.

Menurutnya, selepas bed4h siasat pada 8 pagi hari ini, jenazah adiknya akan dibawa ke Kampung Jerang Belanga, Sungai Besar untuk dikebumikan.

Katanya, setakat tengah malam tadi, ibunya, Hasmah Sohor, 77, yang kurang sihat masih belum mengetahui cerita sebenar dan berita kem4tian adiknya. Al fatihah.