V1DE0 Pak cik jual buah p0tong ” membuat ramai mnangis” (5Gmbr)

Masjid Tanah : Perkongsian pasangan suami isteri yang membantu seorang pak cik warga emas yang gigih meniaga buah potong di Petron Masjid Tanah Melaka undang pilu netizen dan pelayar media sosial.

Video perkongsianya itu medapat lebih 23k perkongsian yang mengundang sebak sesiapa sahaja yang melihat video terbabit.

Ini apa yang diceritakan Puan Alina Farahin melalui laman facebooknya yang amat menyentuhhati.

” Kepada sesiapa yang lalu dekat petron masjid tanah, melaka, tolong jagakan pakcik ni untuk aku ye 😭.

Kisah dia, semalam aku teringin nak makan buah potong, Anak aku pulak asek mintak ice cream je, Nampak lah petron, so berhenti bukan nak isi minyak nak g beli ice cream la, kot2 ade buah skali ke kan, tiba2 aku nampak pakcik ni jual buahhh potongg 🥰.

Kuatnya pakcik ni berdiri sampai pukul berapa la dia duduk kat situ nak abeskan buah dia, umur mcm dia tak patut keje dah tapi ini je pilihan yg dia ade nak cari rezeki’😫.

Aku beli semua buah dia, sebab aku nk dia balik cepat rehat dekat rumah, Sedih dia 😔, Esok dah nak balik kl tak tau bila lagi boleh jumpa pakcik ni 🥺☹️.

Sape2 yg lalu tolonglah singgah beli buah dekat pakcik ni tauu, tak mahal pon atleast kita dapat tlg dia okay. ”

Apa yang dilakuan kan Puan Alina dan suami patut dicontohi semua orang terutama dalam membantu seorang warga emas yang gigih berkerja mencari rezeki didalam keadaan usianya yang sudah lanjut.

Sepatutnya saat itu dia sudah berehat bersama keluarganya, berbagai yang difikirkan netizen, namun kita mampu berdoakan yang baik baik buat pak cik jual buah ini dan sama sama kita doakan Puan Alina dan suami serta keluarga terus dimurahkan rezeki.

Melalui laman sosial Puan Alina dia dan kini giat membantu mereka mereka yang dalam kesusahan dengan memberi bantuan beras, semoga dipermudahkan urusan mereka.Aamiin. Credit FB Alina Farahin.