Ustzah Asma tgur moh0n pad4am gr0up ” Riyakk Apa Hari Ini “(5Gmbr)

Kuala Lumpur : Kemunculan Faceb0ok Gr0up berasaskan, apa hari ini’ semakin menjadi-jadi dan terkini, baru diwujudkan group ‘Riy4k Apa Hari Ini’ yang mengundang pelbagai reaksi netizen.

Semakan pada gr0up tersebut mendapati, konten yang dik0ngsikan hanyalah sekadar hiburan semata-mata bagi menghilangkan stress seharian.

Namun, berlainan bagi Ustazah Asma’ Harun yang berpendapat bahawa, adalah gr0up seumpama itu terus ditutup kerana ia boleh mendatangkan kesan yang tidak baik terutamanya kepada netizen beragama Islam.

Mohon admin group “Riy4k Apa Hari Ni’ boleh tukar tajuk atau tutup terus, Pelbagai kemungkaran dan dosa sedang dihalalkan atas nama gurauan, perbualan bebas gurau senda lelaki perempuan, ded4h aur4t sebab nak tunjuk putih melepak dan emas sampai lengan, tunjuk harga dengan caption riyak tapi kata gurau, share pakaian dalam, dan lain-lain yang a1b sangat.

Jangan indahkan perkataan keji ‘r1yak’ atas nama gurauan,katanya.

Status Ustazah Asma’ Harun itu mendapat banyak reaksi netizen yang rata-rata menyokong tegurannya itu.

Walau bagaimanapun, pihak group berkenaan mengambil keputusan untuk terus mengekalkan nama itu dan meminta mana-mana individu yang tidak berkenan dengan ‘ketetapan’ mereka untuk meninggalkan group tersebut.

Terima kasih pada yang update pasal ceramah, tarbiah dari ustazah, Selepas berbincang dengan creator, kami akan mengekalkan nama group.

Cuma pada yang rasa berd0sa nak duduk dalam group ini, bolehlah left. Kami tak paksa ye, Sebab kalau lihat kat luar sana, banyak lagi group-group yang terlebih dari dahsyat.

Contohnya group j4nda dan duda gers4ng, Haa, situ dengan posting dan aksi yang lagi dahsyat dipertontonkan tanpa ditapis oleh admin. Bagaimana tu?

Jadi, sekali lagi kami ulang, pada yang tidak boleh nak duduk di dalam gr0up ini nanti kena j1lat api neraka boleh left ya,kata wakil group berkenaan.

Credit : The Reporter,  Ustazah Asma’ Harun, R1yak Apa Hari Ini.