Usia sekecilnya hilang keluarga angkra pmandu cuai!

Kuala Kangsar : Usia sekecilnya hilang keluarga angkra pmandu cuai! Beginilah keadaan Aiman anak yatim piatu yang kehilangan insan tersayang sekelip mata gara gara kereta keluarga mereka dirempvh pemandu yang memandu dibawah pengaruh d4dah.

Saya sedih melihat Aiman memeluk kaki ibu saudaranya yang memakai baju dan tudung arwah ibunya sambil memanggil ummi, kata Saamah Mahmood, nenek kepada Ammar Aiman Abdul Hakim, 4, iaitu m4ngsa yang terselamat dalam kem4langan di Kilometer 74 Jalan Ipoh-Gerik, dekat Kuala Kangsar pada 19 Jun lalu.

Dalam kem4langan itu, ibu, bapa dan adik Aiman iaitu Nurul Huda Arifin, 31, Abdul Hakim Hashim, 32, dan Adib Aidan, 2, m4ut selepas Toyota Vios dinaiki mereka bertembung dengan Toyota Hilux yang dipandu dibawah pengaruh d4dah.

usia-sekecilnya-hilang-keluarga-angkra-pmandu-cuai

Saamah, 69, iaitu ibu kepada Nurul Huda berkata, Aiman kerap dilihat tercari-cari ibu, bapa dan adiknya.

Seminggu itu selepas kejadian, Aiman tidak menangis cuma dia akan bertanya mana ummi, abah dan adiknya.

Apabila ternampak barang peninggalan arwah, dia akan beritahu ‘ini kasut abah‘, mungkin dia tidak faham, tetapi kami sentiasa berterus-terang bahawa mereka semua sudah tiada, katanya.

usia-sekecilnya-hilang-keluarga-angkra-pmandu-cuai

Allahyarham Nurul Huda dan Abdul Hakim adalah pencarum Perkeso dan melayakkan waris tunggal mereka Ammar Aiman menerima pencen penakat sejumlah RM1,995.25 sebulan bermula Jun sehingga berusia 21 tahun.

Ibu bapa kepada Allahyarham Nurul Huda dan Abdul Hakim masing-masing menerima Faedah Pengurusan Mayat sebanyak RM2,000,” katanya.

Beliau berkata, selain itu, Ammar Aiman akan dijadikan anak angkat Perkeso menerusi Program Prihatin Keluarga Angkat Perkeso (Protek).

usia-sekecilnya-hilang-keluarga-angkra-pmandu-cuai

Aiman akan dipantau dan diberi bantuan dari segi keperluan pembelajaran sehingga berusia 21 tahun termasuk bayaran tuisyen.

Protek akan memastikan keperluan dan kebajikan anak ini terpelihara agar dapat membesar dengan baik dan tidak terabai,katanya.

Harian Metro melaporkan tiga beranak m4ut apabila kereta dinaiki bertembung dengan kenderaan pacuan empat roda di KM74, Jalan Ipoh-Gerik berdekatan Kampung Kuak, Sauk, Kuala Kangsar, jam 10.30 malam, 19 Jun lalu. Al fatihah.

Tonton Video Di Bawah Ini Sampai Habis

Power la dik

Posted by Fingo on Isnin, 17 Februari 2020

Register disini>> Join Now ,Selepas Join download Apps Fingo