Upl0ad gmbar kucupp jnzah dinstaSt0ry sblum ajaal kmlgan!

Kluang : Seorang pelajar tingkatan dua seolah-olah dapat mengetahui akan aj4lnya apabila dia memuat naik sekeping gambar jen4zah sedang dikucup di dalam Instagramnya sebelum dia men1nggal dun1a kelmarin.

M4ngsa, Mohamad Hairul Sulam, 14, m4ut selepas terlibat dalam kem4langan di Jalan Lingkaran Tengah, Taman Kluang Perdana di sini.

Remaja itu memuat naik status tersebut beberapa jam sebelum motosikal jenis Yamaha 125ZR yang ditunggangnya ter­b4bas di persimpangan lampu isyarat di taman tersebut.

Dalam kejadian pada pukul 8.30 malam itu, mangsa yang p4rah di kepala dan badan disahkan men1nggal dun1a di tempat kejadian.

Bapa m4ngsa, Sulam Surip, 47, berkata, dia mengetahui kejadian itu selepas menerima panggilan te­lefon daripada nombor yang tidak dikenali pada pukul 8.50 malam.

Semasa menerima panggilan itu, saya sedang memandu lori di Melaka dan menghubungi isteri (Hamidah Abdul Kadir) bagi bertanyakan mengenai kesahihan berita tersebut.

Selang beberapa minit kemudian, isteri menghubungi semula dan mengesahkan anak kami m4ut kem4langan, katanya ketika ditemui di Jabatan Forensik, Hospital Enche’ Besar Hajjah Khalsom di sini semalam.

Sulam memberitahu, dia dan keluarganya reda dengan pemergian anaknya walaupun arw4h begitu rapat dengannya.

Arw4h merupakan satu-satunya anak lelaki daripada tiga beradik dan kali terakhir Sulam bertemu dengan arw4h anaknya kira-kira dua minggu lalu.

Biasanya, jika pulang ke rumah arw4h sudah tidur. Dia seorang anak yang baik dan pendiam, namun ada masa kami bergurau.

Sebelum kejadian, dia sempat mengemas kini g4mbar jen4zah dengan kain kapan sedang dikucup seseorang dalam InstaStory,katanya.

Jen4zah anaknya dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Jalan Haji Manan di sini selepas selesai bed4h siasat.

Dalam pada itu, Sulam me­rayu mana-mana individu yang menjumpai telefon bimbit m4ng­sa jenis Iphone 7Plus supaya mengembalikannya semula.

Telefon bimbitnya tiada di lokasi kejadian kemalangan. Jadi saya rayu kepada sesiapa yang terjumpa atau terambil supaya menghubungi saya di talian 019-5777 943, katanya.

Semoga keluarga ini tabah dengan apa yang berlaku yang maha esa lebih sayangkan Hairul moga rohnya tenang disana. Al fatihah.