Up status jenzah turun lahad, sblum ajaal kmalangan!

Kuala Terengganu : Up status jenzah turun lahad, sblum ajaal kmalangan! Perjalanan seorang anggota JPJ cawangan Machang Kelantan berakhir dengan tragedi.

Honda Civic yang dipandunya telah terlibat kemalangan dalam kejadian berhampiran Pakoh Jaya Sebelum Felda Belara dari Kuala Terengganu semalam.

Mangsa yang berasal dari Kuala Terengganu itu disahkan meninggal dunia impak kemalangan tersebut.

up-status-jenzah-turun-lahad-sblum-ajaal-kmalangan

Apa yang berlaku mengundang pilu bila mana arwah memuat naik status dilaman sosialnya dengan gambar jenazah diturunkan keliang lahad pada 12 Ogos lalu.

Caption yang ditulis amat menyentuh hati ” Saat itu pasti datang, Tanpa mengira pangkat dan kedudukan, Bersiap atau pun kecundang,Kau dan aku pasti pulang.”

Dalam pada itu Pihak JPJ Kelantan memaklumkan kematian anggota mereka itu dilaman facebook mereka.

up-status-jenzah-turun-lahad-sblum-ajaal-kmalangan

Assalamualaikum WBT Dan Salam Sejahtera
Innalillahi wainna ilaihi roji’un
Dukacita dimaklumkan bahawa PP Hishamudin bin Abdullah, anggota penguatkuasa dari JPJ Cawangan Machang, Kelantan telah kembali ke Rahmatullah kerana terlibat dalam nahas jalan raya di Setiu, Terengganu.

YBhg Dato’ Sri Ketua Pengarah Jabatan Pengangkutan Jalan Malaysia dan seluruh Warga JPJ khususnya JPJ Negeri Kelantan mengucapkan takziah kepada ahli keluarga arwah.

Semoga ahli keluarga tabah dalam menghadapi ujian ini kerana apa yang Allah tetapkan pasti menjadi ketetapan terbaikNya. Semoga seluruh amal ibadahnya di dunia diterima oleh Allah SWT.

up-status-jenzah-turun-lahad-sblum-ajaal-kmalangan

Ya Allah Ya Tuhanku ampunilah dia, rahmatilah dia, maafkanlah dia, muliakanlah kematiannya, lapangkanlah kuburnya, jadikanlah syurga sebagai ganti tempat tinggalnya dan berilah kesabaran kepada ahli keluarganya, semoga arwah ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman. Al-Fatihah (dibaca).

Apa yang berlaku sungguh memilukan arwah sesolah tahu akan sampai ajalnya dengan memuat naik status seperti itu dilaman sosialnya.

Permergiannya amat dirasai keluarga dan rakan rakan setugas serta rakan rakan nya, yang maha esa lebih sayangkan arwah semoga rohnya tenang disana bersama insan insan yang diredhai yang maha esa, punca sebenar kemalangan kini disiasat oleh pihak berwajib. Al fatihah.

Register disini>> Join Now ,Selepas Join download Apps Fingo