Tugsan trakhir Haf1z buat L0h, dari Imankn solat higga ke lahaad (4gmbr)

Ini lah persahabatan sejati, Ini lah ditunjukan oleh Instafamous atau Usahawan Hafiz Mahamad yang amat bersedih permergian rakan baiknya hari ini.

Subuh tadi saya terima call sahabat saya loh dah tak ada, Ya Allah, sebak & terkejut terus hati saya, Saya terus beli ticket flight & fly ke Kelantan.

Keluarga sahabat semua tunggu saya sampai untuk uruskan jenazah
Waktu di Airport, menitis air mata saya, Rindu & cinta sangat dkt sahabat saya. Bila sampai di Kelantan terus ke bilik Jenazah, Ya Allah saya tak boleh tahan lagi diri ni.

Sahabat yg membesar & selalu sokong, Sekarang berada dalam kain kafan & saya hanya mampu rasa tangan sahabat dgn sentuh kain kafan tu, Tangan sahabat tu lah yg selalu angkat doa & usap kepala saya dulu untuk tenangkan saya.

Ada hikmah sebelum ni saya ada wakafkan van jenazah di masjid kampung saya, Harini, saya gunakan van tu untuk bawa sendiri jen4zah sahabat saya loh.

Sampai di Masjid, saya imamkan solat jenazah, Orang orang kampung saya ramai sangat datang untuk solat.

Takbir pertama saya okay, takbir seterusnya, Saya start menangis, sebak, badan saya menggigil & suara saya tak dapat tahan lg sebak tu
Saya ke kubur, saya turun ke liang lahat, Saya nak sentuh & rasa tubuh sahabat saya hingga ke penamat.

Loh, aku dh laksanakan janji aku dkt mu sebagai sahabat. Dari mu sakit sampai ke penamat, aku ada dgn mu. Sebab apa?.

Sebab aku tahu mu nampak aku & aku nak mu tahu aku betul betul nak jadi sahabat mu dunia akhirat.

Tiba waktu aku nanti loh, Selepas mu tarik keluarga ke syurga, tarik lah aku ke syurga wahai sahabat, Tenanglah mu ktsana.

Aku disini akan terus berjuang untuk keluarga, team, orang memerlukan & sahabat sahabat kita yg lain lohIni semua “Kejayaan Dmi Kebahagiaan”Jumpa mu nanti disana nanti. Credit Hafiz Mahamad