Trima Ksih Ustz, Tiaada lgi rumh dlm kereta utk Ganesh dn kluarga (5gmbr)

Georgetown : Keperitan hidup seorang pengawal kesel4matan bersama keluarganya yang terpaksa tinggal di dalam kereta sejak lapan bulan lalu berakhir apabila nasib mereka mendapat perhatian penceramah terkenal, Ustaz Ebit Lew.

Ebit menerusi hantaran di Facebooknya hari ini berkata, beliau amat sedih selepas membaca kisah S Ganesh, 34, isteri, S Parameswary, 32, dan tiga anak mereka berusia antara 6 tahun hingga 8 bulan yang tinggal di dalam kereta selepas rumah mereka musnah dalam keb4karan, awal April lalu.

Sedihnya 8 bulan makan tidur dalam kereta,Mandi di tandas awamKerja guard malam bawa keluarga tidur dalam kereta, Rumah mereka terbakar bulan 4.

Semua habis musnah, Sedihnya rasa saya tidur lena makan sedap, ada orang sampai tinggal dekat bonet kereta Berpantang baru lepas bersalin hanya dalam kereta jer.

Sampai jer tengok muka anak comel sangat, Ceria jer masa belikan kek makan dengan mereka, Saya sewakan rumah cantik selesa ada 3 bilik.

Saya akan bayar sewa rumah untuk sebulan sementara mereka dapat rumah PPRT, Dah 2 kali mohon semenjak rumah terbakar, Tapi jika mereka terus ingin terus disitu pun saya akan terus bayarkan dengan gembira.

Baik sangat pasangan ini, Tak berhenti Ganesh dan isteri cakap terima kaseh, Mereka menangis terharu, Katanya kenapa banyak sangat ustaz.

Mereka suka sangat tengok rumah baru, Cantik dan selesa,Gembira dapat tengok senyuman anak-anak comel, Doakan perjalanan nak balik KL dah, Dah 4 hari di luar. Credit Ebit Lew

Dalam hantaran itu juga, Ustaz Ebit berkongsi beberapa keping gambar beliau membawa keluarga itu membeli barangan keperluan selain rumah baharu yang disewa untuk mereka.

Saya sewakan rumah cantik selesa ada tiga bilik. Saya akan bayar sewa rumah untuk sebulan sementara mereka dapat rumah Projek Perumahan Rakyat Termiskin (PPRT). Dah dua kali mohon semenjak rumah terbakar.

Tapi jika mereka terus ingin tinggal di situ pun saya akan terus bayarkan dengan gembira. Saya hadiahkan peti ais, mesin basuh, televisyen, ‘rice cooker’, dapur, kipas, satu katil saiz ‘Queen’, dua katil ‘single’, barang dapur dan duit belanja. Sayu masa nak belikan barang untuk mereka.

Baik sangat pasangan ini, tidak berhenti Ganesh dan isteri ucapkan terima kasih dan mereka menangis terharu. Kata mereka, kenapa banyak sangat dan mereka suka sangat tengok rumah, saya gembira dapat tengok senyuman anak-anak comel, katanya.
Sementara itu, Parameswary yang bersalin lapan bulan lalu terpaksa menjalani kehidupan berpantang dengan anak ketiganya di dalam kereta tersebut kerana tiada tempat tinggal.

Dia hanya mengharapkan pendapatan suami yang bergaji kecil dan bayinya hanya minum susu badan bercampur susu botol. Credit Ustaz Ebit Lew.