Trgis pgimu Ekinn , Otw krja dirimuu djmput ilaahi dijlan (5gmbr)

Melaka : Seorang pelajar perempuan Kolej Universiti Poly Tech Mara (KPTM) Bangi m4ut selepas motosikal ditunggangnya terlibat dalam kemalangan dengan sebuah treler di Jalan Pokok Mangga, di sini pada Selasa.

Nahas yang berlaku kira-kira jam 8.20 pagi itu, menyebabkan mangsa Nurul Asyikin Razali, 22, yang mengalami cedera p4rah di bahagian kepala dan men1nggal dun1a di tempat kejadian.

Arw4h diperjalanan kerja Ekin kini dalam tempoh latihan kerja (Trainee) apa yang berlaku kepadanya mengundang pilu keluarga dan cikgu latihan kerjanya.

Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) negeri, Superintendan Hasan Basri Yahya berkata, m4ngsa yang menunggang motosikal jenis Nouvo LC dalam perjalanan dari arah Plaza Pandan Malim menuju ke lampu isyarat Pokok Mangga.

Bagaimanapun menurutnya, setiba di tempat kejadian, motosikal mangsa telah bergesel di bahagian kiri treler terbabit menyebabkan motosikalnya hilang kawalan dan melanggar tong sampah di bahu jalan.

Akibat pelanggaran itu menyebabkan m4ngsa terjatuh dari motosikalnya lalu dig1lis dan d1seret oleh kenderaan berat berkenaan.

M4ngsa disahkan men1nggal dunia di tempat kejadian oleh pegawai perubatan akibat mengalami kecederaan parah di kepala, katanya ketika dihubungi.

M4yat mangsa telah dihantar ke Hospital Melaka untuk bedah siasat dan kes disiasat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Semoga keluarga arwah tabah yang maha esa lebih sayangkan arwah, jen4zah  kini diHospital menunggu bed4h siasat.

Selesai segala urusan di Hospital tersebut jen4zah akan disemadikan di Tanah Perkuburan Islam Kampung Bayan Bukit Katil Melaka pada petang ini.Al fatihah.