Trgedi raya ke-2, ” Si b0ngsu dn ayh ajaal brsama ” (5Gmbr)

Bachok : Selepas 30 jam dilaporkan hilang, m4yat lelaki yang dipercayai lemas selepas mencuba jet ski baru akhirnya ditemukan, 10.35 malam tadi.

M4yat Mohd Zamizi Hashim, 37, ditemukan kira-kira 50 meter daripada lokasi mayat anaknya, Firas Naufal Mohd Zamizi, 4, ditemukan 9.04 pagi semalam.

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Bachok Penolong Penguasa Bomba Yus Heary Mahmud berkata, m4yat m4ngsa ditemui orang awam dan anggota mencari dan menyelamat (SAR).

Katanya, m4yat mangsa ditemui dalam keadaan lengkap berpakaian dengan terapung di permukaan sungai yang berkedalaman 5.6 meter.

Kita serahkan m4yat m4ngsa kepada pihak polis untuk tindakan lanjut.

Dengan penemuan kedua-dua m4ngsa, dengan itu operasi SAR ditamatkan pada 10.49 malam,katanya ketika dihubungi, malam tadi.

Sementara itu, Ketua Balai Polis Daerah Bachok Deputi Superintendan Mohamad Ismail Jamaluddin mengesahkan penemuan bapa kepada tiga anak itu.

Katanya, m4yat m4ngsa dihantar ke Hospital Raja Perempuan Zainab II (HRPZII) Kota Bharu untuk bed4h sias4t.

Terdahulu, dua beranak dikhuatiri lem4s selepas gagal ditemui ketika mencuba jet ski yang baharu dalam tr4gedi di hari raya kedua dalam kejadian di sungai Kampung Pengkalan Baru, di sini, 4.30 petang kelmarin.

Kakak ipar m4ngsa, Nor Hayati Yahya, 41 berkata, arw4h dan anak bongsu mangsa tidak menunjukkan sebarang perubahan ketika sambutan Aidilfitri, Khamis lalu.

Malah, katanya, peribadi Zamizi yang dipanggil Miji amat disenangi mertua dan saudara-mara kerana sikapnya yang suka membantu orang selain tidak lokek bersama rakan melakukan aktiviti pantai dan laut.

Kali terakhir berjumpa m4ngsa adalah petang sebelum mangsa bersama ahli keluarga lain mahu turun ke sungai untuk mencuba jet ski yang baru dibeli, katanya.Al fatihah.