Trbujur kakuu dijaln, Amirul mninggal dirmpuh Hilux otw pulng kerja (5gmbr)

Kuala Lumpur : Seorang penunggang m4ut selepas motosikalnya dirempuh dipercayai pemandu m4buk di Bulatan Jalan Persiaran Lestari Perdana, Seri Kembangan, malam tadi.

Dalam kem4langan kira-kira jam 9.28 malam itu, mangsa yang hanya dikenali sebagai Amirul , 22, berasal dari Seri Kembangan, m4ut di tempat kejadian akibat cedera p4rah.

Assalamualaikum, Kami dari ZR MART Empire ingin khabarkan bahawa staff kami runner Amirul Baharum telah kembali ke rahmatullah sebentar tadi kerana kem4langan jalan raya.

Arwah dil4nggar lari oleh seorang lelakiĀ  yang m4buk menaiki hilux berwarna hitam, lelaki ni melarikan diri dan dapat ditangkap oleh orang ramai.

Tetapi semasa melarikan diri tu lelaki telah mel4nggar seorang lagi orang awam(Lelaki Melayu) yang tengah mengejar lelaki ni.

Keadaan lelaki Melayu ni sekarang dalam kritikal (allahuakhbar besar jasa beliau) semoga diberikan kesembuhan dan melepasi tahap kritik4l.

(Semoga si pelaku dapat balasan yang setimpal) Sama2 lah kita sedekahkan al-fatihah(dibaca) untuk arw4h Amirul baharum, semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang yang beriman,Semoga keluarga arwah tabah mengharungi dugaan ini.-Wawa Aiwa

Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Selangor, Superintendan Azman Shari’at, berkata siasatan polis mendapati pemandu Toyota Hilux berusia 51 tahun yang dalam perjalanan dari arah Puchong didapati tidak memberhentikan kenderaannya sebaik tiba di bulatan.

Azman berkata, beberapa pengguna jalan raya lain yang melihat kejadian itu mengejar kenderaan suspek.

Difahamkan, beberapa penunggang motosikal mengejar kenderaan suspek sehingga ke Lebuhraya Bukit Jalil berhampiran bangunan SIRIM yang berada di bawah bidang kuasa JSPT Kuala Lumpur.

Ketua JPST Kuala Lumpur, Asisten Komisioner Zulkefly Yahya, berkata seorang daripada penunggang motosikal cuba menghalang dengan memberhentikan motosikalnya di laluan kenderaan suspek.Alfatihah.