Tragiss ajaaal mu, “Dsaat mncari rzeki pagi jumaat yg mulia ” (5Gmbr)

Melaka : Perjalanan seorang lelaki dan suami ini memandu lori 10tan berakhir dengan tr4gedi awal pagi tadi bila lorinya telah terlibat kemalangan dan terbakar.

M4ngsa Syazwan atau lebih mesra dengan panggilan Ewan CJ dikalangan pilot pilot darat berasal dari Sik Kedah disahkan men1nggal dunia akibat lori yang dipandunya terbakar selepas merempvh sebuah lori tangki muatan cecair nitrogen awal pagi tadi.

HM melaporkan seorang pem4ndu lori rentvng selepas kenderaan dipandunya terbabit kem4langan dengan lori tangki muatan cecair nitrogen di Kilometer 221 Lebuh Raya Utara Selatan arah selatan berhampiran susur keluar ke Plaza Tol Simpang Ampat, Alor Gajah.

Pegawai Perhubungan Awam Jabatan Bomba dan Penyelamat Negeri Soon Wee Kiang berkata, pihaknya menerima panggilan kecem4san pada 5.41 pagi.

Beliau berkata, susulan itu, tiga jentera bomba masing-masing dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Alor Gajah, BBP Ayer Keroh dan BBP Rembau dikejarkan ke lokasi.

Katanya, kemalangan berlaku dari Arah Pedas Linggi menghala ke Melaka dan terdapat dua kenderaan yang terbabit, selain dilaporkan terdapat dua m4ngsa.

Kem4langan itu membabitkan lori tangki muatan cecair nitrogen serta sebuah lori muatan 10 tan dan kedua-kedua kenderaan itu musnah terb4kar kira-kira 90 peratus.

Pemandu lori tangki dilaporkan selamat, manakala seorang lagi pemandu dilaporkan rentvng, katanya.

Menurut beliau, api berjaya dipadam sepenuhnya dan kerja mengeluarkan m4ngsa rentvng sedang dilakukan.

Semoga isteri arw4h dan juga keluarga arwah tabah dengan apa yang berlaku pergi dijemput ilahi disaat sedang berkerja mencari rezeki, arw4h meninggalkan seorang isteri dan seorang cahayamata moga rohnya tenang disana. Al fatihah.