Traagedi hari ke 15 ramadan, ” Pmandu lain cuaai mreka jdi mgsa ” (5Gmbr)

Batu Pahat : Perjalanan pasangan suami isteri menaiki perodua Viva berakhir dengan tr4gedi apabila Viva yang dinaiki mereka dirempvh sebuah Perodua Axia yang gagal memotong masuk kelaluan mereka.

Akhbar melaporkan seorang lelaki m4ut apabila kereta yang dipandunya terlibat dalam kemalangan di KM110 Jalan Johor Bahru Melaka dekat Kampung Koris di sini semalam.

M4ngsa, Mohd Nor Hakkim Shariff, 27, yang memandu kereta Perodua Viva men1nggal dunia di tempat kejadian akibat keceder4an p4rah pada bahagian dalaman b4dan.

Ketua Polis Daerah Batu Pahat, Asisten Komisioner Ismail Dollah berkata, dalam kejadian kira-kira jam 3.30 petang itu, kejadian dipercayai berpunca apabila sebuah kereta Perodua Axia dari arah Senggarang ke Batu Pahat masuk ke laluan bertentangan dan bertembvng dengan kereta m4ngsa.

Akibat kejadian m4ngsa mengalami kecederaan p4rah pada bahagian dalaman b4dan dan men1nggal dunia di tempat kejadian. Isteri m4ngsa Fatin Nur Suhadah Suryan 24, yang juga penumpang hadapan mengalami keceder4an ringan.

Pemandu kereta Perodua Axia yang merupakan seorang wanita berusia 30 tahun mengalami turut keceder4an pada bahagian dalaman badan dibawa ke hospital untuk rawatan, katanya ketika dihubungi pada Rabu.

Menurut Ismail, kes disiasat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Dalam pada itu, Pusat Gerakan Operasi (PGO) Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Johor memaklumkan seramai 10 anggota bomba, sebuat jentera FRT, sebuah jentera EMRS dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Batu Pahat bergegas ke tempat kejadian.

Operasi tamat pada jam 4.13 petang,katany, semoga isteri arw4h tabah dengan apa yang berlaku menjelang syawal suami tersayang pergi buat selamanya akibat kecuaian orang lain. Al fatihah.