Tngisan pilu mngenang Khalish, ” Jsd dtemui dlm timbunan baju ” (5Gmbr)

Port Dickson : Kanak-kanak lelaki m4ut selepas dipercayai terper4ngkap dalam keb4karan rumah di Kampung Teluk Pelandok, Batu 12 di sini, hari ini.

Jas4d kanak kanak lelaki Yusuf Khalish,3, ditemui dalam timbunan baju dalam bilik di kediaman berkenaan, dipercayai m4ut akibat lem4s terhidu asap.

Salam takziah kpd keluarga arw4h adik Yusuf Khalish bin Azidie Fadzly yang kembali ke Rahmatullah, m4ngsa keb4karan rumahnya di Kg Telok Pelandok.

Sudah tentunya r0h arwah yang berumur 3 tahun ini sejahtera bersama para anbia dan Yang Maha Penyayang.

Moga keluarga arwah sabar dan tabah meredhai ketetapanNya ini, Al Fatihah -Abdul Rahman Redza.

Pada rakan2 sukan paintball yang mengenali beliau, Telah mendapat khabar yang beliau kehilangan anak bongsunya yang telah men1nggal dunia.

Semoga beliau Azidie Fadzly diberikan keku4tan dan ketabahan. 😭😭 Allah sedang menguji.

Moga arwah dicucuri rahmat dan ditempatkan disyurga Allah,Amiinn,Salam Takziah.Al-Fatihah-Muhammad Nur Fadly.

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Teluk Kemang, Mohd Kamal Mohd Timar berkata, pihaknya bergegas ke lokasi kejadian sebaik menerima panggilan kecemasan pada 11.52 pagi.

Katanya, ketika tiba, pihaknya mendapati rumah jenis separa kekal itu sudah 80 peratus terb4kar.

Kami dimaklumkan ada enam orang dalam rumah iaitu m4ngsa, ibunya, datuk dan nenek serta dua lagi adik-beradik mangsa, namun lima orang berjaya keluar dan tidak perasan m4ngsa tiada ketika itu.

Keluarga tidak dapat masuk kembali ke dalam rumah untuk menyelamatkan m4ngsa susulan api yang semakin marak, katanya ketika dihubungi, hari ini.

Beliau berkata, pihaknya menemui m4yat m4ngsa dan dihantar ke Hospital Port Dickson untuk dibed4h siasat.

Katanya, m4ngsa lain yang ceder4 ringan dibawa ke hospital sama untuk rawatan, Keb4karan berjaya dip4dam pada 12.20 tengah hari dan operasi tamat sepenuhnya pada 1.55 tengah hari, katanya.

Semoga ayahnya Azidie dan Puan Marlia tabah dengan apa yang berlaku semoga roh anak syurga tenang disana.Al fatihah.