Tngisaan ibuu,”Ank kembaar laahir ank kduanya prgi slamanya ” (4Gmbr)

Temerloh : Ibuu kepada kanak-kanak lemas, Nor Fariza Mat Rudin, 30 mengakui masih terkejut dengan tr4gedi yang menimpa anak lelakinya, Mohd Naufal Mohd Azrul yang berusia 8 tahun.

Nor Fariza berkata, dia sedang berpantang 12 hari selepas melahirkan anak kembar lelaki dan berada di hospital kerana kedua-dua bayinya itu mengalami demam kuning.

Kali terakhir saya berjumpa Mohd Naufal empat hari lalu kerana berada di hospital.

Anak saya seorang yang manja dan sangat rapat dengan bapa saudaranya, katanya.

Menurut Nor Fariza, dia terus bergegas keluar dari hospital sebaik mengetahui insiden yang menimpa anak kedua daripada empat beradik itu.

Mohd Naufal ditemui lem4s ketika mandi bersama bapa saudaranya, Mohd Hakim Faqih Nor Azmi,16, di Sungai Pahang dekat Kampung Loyang Sanggang, pada petang Ahad.

Sementara itu, datuk kepada m4ngsa, Nor Azmi Ibrahim, 55, memberitahu cucunya itu bersungguh-sungguh mahu mandi sungai.

Cucu saya bersungguh-sungguh mengajak bapa saudaranya untuk mandi di sungai itu semalam, katanya yang berharap agar anaknya, Mohd Hakim juga segera ditemui.

Nor Azmi memberitahu, anak bongsu daripada lima beradik itu sebenarnya sudah bersedia untuk latihan bola sepak bersama rakan-rakannya pada hari kejadian.

Menurut Nor Azmi, anaknya yang mesra dengan panggilan Adik memberitahunya untuk keluar menemani anak saudara, Mohammad Naufal dan rakan lain ke sungai tersebut.

Semalam dia bersungguh-sungguh mengajak kami makan beramai-ramai,katanya.

Ujar Nor Azmi lagi, anaknya seorang yang baik, ceria, suka tersenyum dan rapat dengan anak-anak saudara termasuk Mohd Naufal.

Saya bersyukur kerana mayat cucu telah ditemui dan berharap anak juga dapat ditemukan segera. Saya reda dengan ujian ALLAH kepada kami sekeluarga, katanya lagi Mohd Hakim seorang yang aktif bersukan.Al fatihah.