Tiaada lgi senyum mu ,”Ptugas (MRT) ajaal dijlan 0tw kerjaa” (5Gmbr)

Kuala Lumpur : Seb4k dan pilu apa yang berlaku perjalanan untuk ketempat kerja berakhir dengan tr4gedi, tahun lalu ayahnya men1nggal dunia dia yg galas tanggungjawab hari ini dia pula menyusul.

BH melaporkan seorang kakitangan Transit Aliran Massa (MRT) m4ut selepas dig1l1s sebuah tr3ler di laluan susur ke Lebuhraya Sultan Iskandar Shah (Lebuhraya Mahameru) di sini, pagi tadi.

Dalam kejadian jam 6.15 pagi itu, Nur Saiful Fitri Samsulnzli, 28, disahkan men1nggalkan dun1a di lokasi kejadian akibat p4rah di kep4la.

Ketua Jabatan Siasatan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Kuala Lumpur, Asisten Komisioner Zulkefly Yahya, berkata siasatan awal mendapati mangsa dari arah Damansara dipercayai cuba mencelah di antara sebuah kereta Perodua Axia dan sebuah tr3ler ketika memasuki terowong di Jalan Duta memasuki Lebuhraya Sultan Iskandar Shah.

Katanya, motosikal ditunggang Nur Saiful kemudian berg3sel pada bahagian sisi kiri Perodua Axia terbabit dan terjatuh.

M4ngsa yang terjatuh di bawah tayar kanan tr3ler kemudian d1gil1s, manakala pemandu kereta dan tr3ler tidak mengalami sebarang keceder4an.

M4yat kemudian dihantar ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) untuk bedah si4sat selepas keputusan ujian C0V1D19 diperoleh, katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Zulkefly berkata, kes disi4sat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Kem4langan itu turut menyebabkan kesesakan teruk apabila ribuan kenderaan dari arah Jalan Duta dan Jalan Tun Sambanthan tidak dapat memasuki terowong menuju ke arah Lebuhraya Mahameru untuk laluan ke Sungai Besi, Bangsar dan KL Sentral.Al fatihah.