[Terkini]Hari pertama kerja semasa MCO, ” x sngka ini hari trakhirnya ” (5Gmbr)

Alor Gajah : Seorang pemandu jengkaut m4ut selepas dihemp4p jentera berat itu di Kampung Brisu, Masjid Tanah di sini pada Isnin.

Dalam kejadian jam 3.15 petang itu, m4ngsa Muhamad Sabirin Umar, 29, sedang menjalankan kerja-kerja meratakan tanah di kampung itu untuk dijadikan kawasan pertanian sebelum jentera berat itu dipercayai hilang kawalan lalu terbalik dan menghemp4p m4ngsa.

Alfatihah, Allah lebih menyanyangi kamu, semoga tenang disana wahai adikku, kami menyusul kemudian, Innalillahi wainna ilaihi roji’un, Allahummaghfirlahu warhamhu wa’afihi wa’fu’anhu – Mohd Shafie Umar.

Ketua Polis Daerah Alor Gajah, Superintendan Arshad Abu berkata, berdasarkan keterangan bapa saudaranya, semasa kejadian, m4ngsa baru hari pertama bekerja sebagai pemandu jengkaut selepas lama tidak bekerja akibat pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Menurutnya, pemeriksaan di lokasi kejadian mendapati m4ngsa berada di tempat duduk pemandu dalam keadaan terti4rap selain kep4lanya tersep1t pada bahagian bumbung kenderaan berat itu.

Pasukan Bomba dan Penyelamat Balai Bomba Alor Gajah yang tiba di lokasi kejadian menjalankan kerja-kerja mengeluarkan m4ngsa yang tersepit sebelum m4ngsa berjaya dikeluarkan kira-kira sejam kemudian.

Bagaimanapun pasukan perubatan Klinik Kesihatan Simpang Ampat mengesahkan m4ngsa telah men1nggal dunia kerana mengalami keceder4an teruk pada kep4la, katanya ketika dihubungi.

M4yat mangsa kemudian dihantar ke Hospital Alor Gajah untuk dibed4h sias4t dan kes diklafikasikan sebagai m4ti mengejut. Credit SH.