[Terkini] Yaasin buat ank dilaut, ” Ayh hiba pngku jsd ank lemaas masa jala ikan ” (5Gmbr)

Tumpat : M4yat seorang nelayan ditemui oleh bapanya sendiri selepas terj4tuh daripada botnya ketika sedang menjala ikan di perairan Pantai Sri Tujuh di sini hari ini.

M4ngsa, Mohamad Farhan Abdul Razak, 23, ditemui bapanya, Razak Ismail, 59, kira-kira pukul 4 pagi dipercayai selepas bot dinaikinya berpusing dan terbalik.

Adik m4ngsa, Nur Ayuni Abdul Razak, 22, berkata, anak ketiga daripada lima beradik itu bersama bapanya, keluar menangkap ikan dengan menaiki bot berasingan.

Tak Seko Sungguh Lang Male Jah Baru Kecek Pasal Demo Antara Sahabat Hok Mari Nawat Arwah Eddi Maso Dio Takdok Dgn Syed Bulkhairi. Ni Demo Pulok Hok Tinggal Gi.

Takdok Doh Antara Sahabat Hok Support Sokmo Guting Nga Kawe. Mitok Pakat Sedekoh Al-Fatihah(dibaca) Buat Sahabat Kito Farhan Razak. Semoga Di Ampuni Segala Salah Silap Arwah Semasa Hidup Di Dunia. Semoga Beliau Di Tempatkan Di Kalangan Orang2 Yang Beriman. – Haziq.

Menurutnya, rutin harian dua beranak itu keluar dari rumah di Kampung Baru Nelayan pada pukul 2 pagi untuk menangkap ikan di Pantai Sri Tujuh.

Kebiasaannya, abang dan ayah akan pulang dengan selamat. Hari ini, saya menerima panggilan daripada rakan ayah yang berada di tempat kejadian memaklumkan bahawa abang saya lemas.

Saya terus ke Pantai Sri Tujuh dan melihat m4yat abang sudah berada di jeti sambil dipangku oleh bapa, katanya sebak ketika dihubungi pemberita hari ini.

Sementara itu, Timbalan Ketua Polis Daerah Tumpat, Deputi Superintendan Mohd. Razi Rosli ketika dihubungi berkata, pihaknya menerima laporan mengenai kejadian itu oleh rakan mangsa pada pukul 6.30 pagi tadi.

Siasatan mendapati, m4yat lelaki itu dijumpai kira-kira 13 batu nautika dari jeti Pantai Seri Tujuh dan dibawa balik oleh bapanya sendiri ke jeti Pantai Seri Tujuh, katanya.Al fatihah.