[Terkini] Ya sin buat saraah,”Kini ditidurkn utk pmbedahn bby ” (5Gmbr)

Kuala Lumpur : Keadaan penyanyi Siti S4rah Raisuddin kini dilaporkan dalam keadaan kr1tikal, Sarah telah ‘ditidurkan’ atas nasihat d0ktor.

Menurut suaminya, Shuib, dia telah dihubungi oleh pihak hospital untuk memaklumkan perkembangan terbaharu Sarah.

Pada jam 11 pagi tadi, d0ktor telah minta keizinan untuk tidurk4n S4rah buat seketika, Kalau 0ksigen okay, insya ALLAH baru boleh teruskan untuk jalani pembed4han keluarkan an4k dalam k4ndungan.

Tapi yang paling get1r adalah saat ditidurk4n, Saya tak nak fikir yang tak baik.

Terima kasih banyak-banyak kepada semua. Doakan supaya Sarah boleh lawan untuk kuatkan paru-paru dan stabilkan 0ksigen dia semula,jelas Shuib dengan seb4k.

Sehubungan dengan perkembangan terkini Sarah itu, satu majlis bacaan Yasin telah diadakan pada jam 12.30 tengah hari tadi untuk mendoakan kesejahteraan Sarah yang kini sedang hamil 7 bulan.

Majlis bacaan Yasin telah diketuai oleh Imam Muda Asyraf.

Asyraf turut berpesan kepada Shuib supaya sentiasa bersangka baik, menjaga kesih4tan diri kerana dia masih ada anak anak yang lain.

Tenangkan semua ahli keluarga sebagai ketua keluarga, nasihat Asyraf.

Makluman terbaharu, sebaik sahaja tamat bacaan Yasin, d0ktor memaklumkan paras oksigen Sarah semakin baik dan akan melakukan pembed4han mengeluarkan b4yi dalam k4ndungan jam 2 petang hari ini.

Terdahulu, S4rah, Shuib, tiga orang anak mereka termasuk pembantu rumah, menjalani kuarantin di rumah selepas disahkan positif C0V1D19 pada 27 Julai lalu.

Namun Sarah telah dikejarkan ke Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia (HUKM) pada Rabu kerana mengalami b4tuk berterusan menyebabkan tahap 0ksigen dalam badannya semakin menurun.

Info terkini Siti sarah selamat bers4lin bayi lelaki kira kira pukul 5 petang tadi di HUKM Cheras, mengikut Pengurusnya Nana Mohamad Rom keadaan sarah kini masih belum stabil, mohon d0a semua agar dipermudahkan urusannya,katanya.