[Terkini] Ya Allah syg, ” Cepat abg prgi tingglkan kami pada raya ke2″ (5Gmbr)

Kuala Lipis : Seorang lelaki m4ut selepas lori treler dipandunya yang membawa muatan kayu terb4bas dan terbalik di Kilometer 7 Jalan Lipis Merapoh berhampiran Institut Pendidikan Guru (IPG) Lipis di sini hari ini.

Apa yang berlaku mengundang pilu insan yang mengenali arw4h yang terkenang kan anak anaknya masih kecil disaat kehilangan ayah tersayang moga isterinya kuat kehilangan suami ketika mencari rezeki.

Mereka sekeluarga baharu sahaja menyambut Ulangtahun Perkahwinan pada june lalu yang ke 4 tahun.

Terlalu kecil untuk sebuah kehilangan yang sangat besar, sekelip mata h1dup mereka berubah 😭.

Si kakak kata “esok ayoh balik, ayoh g kijo dehh”, luluh hati,mengalir airmata bila tengok muka anak kecik ini.

Semoga kakak dan adik tabah, takpe, kakak ada ramai yang menyayangi kakak dan adik 💪🏻tragedi 21082021(Rabu 0500)di Lipis 😭 Al-fatihah untuk Arw4h , semoga tabah Qaseh 😭 -Muhammad Syaqif.

Ketua Polis Daerah, Superintendan Azli Mohd Noor berkata, kejadian kira-kira pukul 2 pagi itu berlaku ketika m4ngsa, Mohd Khairudin Abas, 33, dalam perjalanan menghantar kayu dari sebuah kilang di Padang Tengku di sini ke Klang, Selangor.

Apabila sampai di tempat kejadian yang berselekoh lori dipandu m4ngsa dipercayai hilang kawalan lalu terb4bas ke kiri jalan dan menyebabkan lori berkenaan terbalik.

Akibat kejadian m4ngsa yang tersep1t di dalam lori mengalami kecederaan p4rah di kep4la dan men1nggal dunia di tempat kejadian,katanya di sini, hari ini.

Menurut Azli, m4yat m4ngsa dibawa ke Hospital Lipis untuk bed4h siasat dan siasatan dilakukan mengikut Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987. Al fatihah.