[Terkini] Ya Allah Puan Muna ,” Guru mninggal kemlangan diprjalanan kesekolah ” (5Gmbr)

Alor Gajah : Seorang guru m4ut ketika dalam perjalanan untuk mengajar di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Durian Tunggal di sini selepas kenderaan dipandunya dirempvh sebuah lori, pagi tadi.

Dalam kejadian kira-kira pukul 7.30 pagi itu, m4ngsa Sakura Muna Sakura Muhammad Perang, 54, men1nggal dun1a di tempat kejadian akibat keceder4an p4rah di kep4la.

Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) negeri, Superintendan Hasan Basri Yahya berkata, ketika kejadian m4ngsa yang memandu kereta jenis Honda City dalam perjalanan dari arah Taman Nuri menuju ke sekolah berkenaan.

Katanya, setiba di simp4ng tiga Jalan Alor Gajah Lama, m4ngsa yang cuba membelok ke kanan bagaimanapun telah dirempvh sebuah lori dan terseret sejauh 6.2 meter.

L0ri tersebut dari arah Krubong ke Nyalas dan setiba di lokasi kenderaan berat itu telah merempvh bahagian kanan kereta dipandu m4ngsa.

Akibat rempvhan itu, kereta m4ngsa terseret sejauh 6.2 meter dan guru berkenaan disahkan men1nggal dunia di tempat kejadian akibat kecederaan parah di kepala,katanya.

Katanya, m4yat m4ngsa telah dihantar ke Hospital Alor Gajah untuk proses bed5h siasat dan kes disi4sat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.Al fatihah.