[Terkini] Ya Allah Mustaqim,” Trgis pmergian mu ktika cari rzki” (5Gmbr)

Johor Bahru : Seorang pemandu lori J & T yang sedang membuat penghantaran barang tersep1t gagal disel4matkan apabila lori dipandunya terb4bas lalu terb4kar di jalan berhadapan RTM Johor Bahru, Jalan Tasik Utara-Larkin, di sini pagi tadi.

Kejadian jam 11.46 pagi itu mer4gut ny4wa Mustaqim 23 tahun.

Difahamkan, m4ngsa cuba mengelak kon yang berada di atas jalan dan terb4bas mel4nggar pokok di bahagian tengah jalan.

Orang awam cuba membantu bagi memadamkan keb4karan dan menyelamatkan m4ngsa, namun api marak dengan cepat.

Seramai 10 anggota bomba dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Larkin bersama sebuah Unit Bantuan Perkhidmatan Kecemasan (EMRS), unit bermotor bomba dan pacuan empat roda Toyota Hilux dikejarkan ke lokasi kejadian.

Ketua Operasi dari Balai Bomba dan Penyelamat Larkin, Timbalan Penguasa Bomba, Mohd. Suhaimi Jamal berkata, pemeriksaan mendapati terdapat pemandu lori terper4ngkap di dalam lori lima tan itu ketika pihak bomba tiba di lokasi.

Setibanya pasukan bomba tiba di lokasi, didapati benar berlaku kebakaran sebuah lori yang terbabas. Terdapat seorang m4ngsa yang tersepit dan rentvng di dalamnya.

Anggota bomba membuat pemadaman dan cuba mengeluarkan mangsa, M4ngsa disahkan telah men1nggal oleh pegawai Kementerian Kesihatan yang ada di lokasi,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Pasukan operasi bertindak menggunakan satu aliran salur bantu bagi memadamkan keb4karan yang menyebabkan 70 peratus kemusnahan pada lori tersebut.

Semoga keluarga arw4h tabah dia seorang anak yang baik gigih mencari rezeki buat keluarga tidak disangka aj4lnya sebegitu. Al fatihah.