[Terkini] Ya Allah ini dugaaan buat kmi,” ank tersyg prgi sklip mataa ” (5Gmbr)

Seremban : Seorang pem4ndu van yang terlibat dalam ke.s kem4tian seorang kanak-kanak autisme, Nur K4srena Darwisyah Mohd Khairul, 8, yang ditemui m4ut selepas ditinggalkan dalam kenderaan tersebut direman tujuh hari bermula semalam.

Ketua Polis Daerah Seremban, Asisten Komisioner Mohd. Said Ibrahim berkata, perintah t4hanan reman ke atas lelaki berusia 34 tahun itu dikeluarkan sehingga 18 Oktober depan bagi membantu si4satan.

Semalam pihak polis telah menahan pem4ndu v4n susulan laporan polis berhubung kematian kanak-kanak aut1sme, Nus Kasrena Darwisyah berusia lapan tahun yang maut selepas ditinggalkan selama tiga jam tanpa sengaja oleh svspek di hadapan rumahnya di Taman Nusari Bayu 2, Bandar Sri Sendayan di sini malam tadi.

Si4satan awal mendapati m4ngsa sepatutnya dihantar ke Pusat Jagaan Harian di Taman Nusari Aman oleh pemandu van tersebut.

Bagaimanapun, pemandu van pulang ke rumah tanpa menyedari m4ngsa masih berada di dalam kenderaannya dari pukul 2.30 hingga 5.30 petang.

Dalam pada itu, Mohd Said berkata, urusan berkaitan hasil proses bed4h si4sat ke atas m4ngsa diserahkan kepada pihak doktor dan si4satan lanjut masih dijalankan bagi mengenalpasti punca sebenar kejadian.

Ke.s disi4sat di bawah Seksyen 31(1)(a) Akta K4nak-k4nak 2001.

Jen4zah Nur K4srena Darwisyah telah selamat dikebumik4n di Tanah Perkuburan Islam Felda Sendayan pada pukul 3 petang tadi.Al fatihah.