[Terkini] Ya Allah, ” Doakn adk Zaid ditidurkn trjatuh dari bngunan tinjau ” (5Gmbr)

Shah Alam : Kanak-kanak berusia 22 bulan yang mengalami pend4rahan dalaman pada 0tak selepas terj4tuh dari bangunan tinjau di Taman Rekreasi Wetland Setia Alam kini ditidurkan.

Ibu saudaranya, Huda Mahmud, 42, memaklumkan, Zaid H4rith ditidurkan sepenuhnya untuk mengelak bahagian sensitif itu mengalami keceder4an lebih serius.

Zaid ditidurkan sepenuhnya untuk elak ‘second br4in 1njury’. (Masa jatuh semalam ‘first br4in injury’. ‘Sec0nd br4in 1njury’ adalah apa-apa injury selepas jatuh, yang disebabkan oleh faktor lain.

Kep4la belah kiri bengkak sebab ada pendarahan bawah ‘sc4lp’, tengkorak sebelah kiri retak, namun pendarahan di 0tak sangat kecil, tak significant, mungkin tak perlu oper4tion.

Bahagian anggota b4dan, 0rgan lain semua ok tak ada apa-apa, Alhamdulillah, Cuma doktor kata Zaid kurang stabil, Tekanan d4rah agak rendah kongsi Huda menerusi perbualan bersama ibu m4ngsa juga merupakan adik iparnya di laman Twitter miliknya pada Isnin.

Dalam kejadian pada pagi Ahad itu, m4ngsa dipercayai terj4tuh dari aras dua bangunan tinjau di Taman Rekreasi Wetland Setia Alam ke bawah akibat lantai kayu p4tah.

Mengulas lanjut, Huda yang mewakili keluarga adiknya itu turut memohon semua mendoakan agar Zaid tidak perlu menjalani pembedahan dan dijauhkan daripada sebarang komplik4si, jangkitan atau apa-apa ris1ko dari ubat, d4rah atau sebarang prosedur dilakukan.

Jazakumullahu khayran semua atas d0a, bantuan dan sumbangan dalam pelbagai bentu,Kami sangat-sangat menghargainya dan sangat perlukan doa dari semua, katanya.Syafakallah.