[Terkini] Ya Allah Cikk, ” Kcuaian org lain mu jadi mgsa ” (5Gmbr)

Pasir Mas : Seorang lelaki m4ut selepas motosikal ditunggangnya merempvh sebuah kereta yang secara tiba-tiba membuat pusingan U di simpang tiga Kampung Lati, di sini hari ini.

Apa yang berlaku mengundang kesedihan insan insan yang mengenali arw4h yang disifatkan mereka sebagai seorang insan yang amat baik.

Dia yang lebih mesra disapa Cik dikalangan rakan rakan dan keluarga mereka meluahkan rasa sedih dengan apa yang menimpa cik.

Al Fatihah, Sedihnyooo male baru arwoh isi minyok moto penuh pahtuh dea laa jupo dgn dio stesen minyok 😥 – E-Syaa Ramli.

Al fatihah cik semoga amalan mu diangkat di alam sana 🤲🏻- Nur Syafinie.

Dalam kejadian pada pukul 9.20 pagi itu, m4ngsa, Mat Zulfaiz Mat Zaid, 20, yang menunggang motosikal jenis Yamaha 125Z m4ut di lokasi kejadian selepas mengalami keceder4an pada beberapa anggota b4dan.

Ketua Polis Daerah Pasir Mas, Asisten Komisioner Mohd. Nasaruddin M. Nasir berkata, siasatan awal mendapati, sebuah kereta jenis Perodua Kancil dipandu seorang warga emas dari arah Lati menghala ke arah Pasir Mas secara tiba-tiba telah membuat pusingan U.

M4ngsa yang menunggang motosikal dari arah sama tidak sempat brek sebelum merempvh bahagian kanan kereta tersebut.

Insiden itu menyebabkan m4ngsa terc4mpak ke hadapan kereta berkenaan dan disahkan men1nggal dun1a di lokasi kejadian, katanya ketika dihubungi pemberita hari ini.

Mohd Nasaruddin memberitahu, bagaimanapun warga emas yang memandu kereta itu tidak mengalami sebarang kecederaan dan kes disiasat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Semoga keluarga arw4h tabah yang maha esa lebih sayangkan dirinya, gara gara kecuaian orang lain memandu arw4h menjadi m4ngsa. Al fatihah.