[Terkini] Wnita 0KU dlm keadaan lemaah, ” Dtemui disbelah jsad ibuu yg mninggal 5hari” (4Gmbr)

Baling : Sebak dan pilu apa yang berlaku kesihan wanita 0KU ini bertemankan j4sad ibunya yg sudah membusuk didalam rumah baru ditemui orang ramai.

BH melaporkan Polis menemui m4yat seorang warga emas di sebuah rumah di Kampung Berjaya Kuala Pegang, semalam manakala seorang wanita orang kurang upaya (0KU) dipercayai anaknya pula didapati lemah di sebelah jen4zah itu.

Polis menerima aduan penduduk berhubung bau tidak menyenangkan pada jam 12.40 tengah hari dan menghantar anggota membuat pemeriksaan.

Ketua Polis Daerah Baling, Superintendan Shamsudin Mamat berkata, polis menemui m4yat warga emas itu yang dikenali sebagai Rusnah Abu Hadan, 61 manakala wanita 0KU berusia 21 tahun itu didapati dalam keadaan lemah di sebelah jen4zah.

Beliau berkata siasatan awal mendapati wanita terbabit dipercayai men1nggal dun1a lima hari lalu.

Polis juga menghubungi Pejabat Kesihatan Daerah Baling untuk tindakan lanjut berkaitan C19.

Shamsudin berkata, punca kem4tian belum diketahui dan remaja 0KU itu juga dibawa ke Hospital Baling (HB) untuk rawatan lanjut.

Jen4zah telah dihantar ke Hospital Sultan Abdul Halim (HSAH), Sungai Petani untuk ujian C19 dan mendapatkan punca kematian,” katanya dalam kenyataan. Al fatihah.