[Terkini] Wira x didendang , ” Abg Zaki pngsan masa bantu mngsa banjir disahkn mninggal ” (5Gmbr)

Shah Alam : Ketua Kor Marin Jabatan Amal Malaysia (JAM), Ahmad Zaki Mahbar men1nggal dun1a ketika bertugas dalam Ops Banjir di Bukit Changgang, Sepang pada Jumaat.

Penasihat JAM Negeri, Mohd Yusni Mat Piah berkata, Ahmad Zaki Komandan Jabatan Amal Malaysia (JAM) Kawasan Mersing dilaporkan pitam dan tidak sedarkan diri sebelum disahkan meninggal dunia ketika menerima rawatan di Hospital Daerah Banting.

Sangat besar pengorb4nan beliau yang turut terlibat dalam operasi banjir bersama anggota Jabatan Amal Malaysia dari seluruh negara.

Semoga diganjari dengan sebaik-baik ganjaran di sisi ALLAH SWT dan ditempatkan bersama para Syuhada, katanya menerusi hantaran di Facebook pada Jumaat.

Sementara itu, Presiden Pas, Tan Sri Abdul Hadi Awang turut mengucapkan takziah di atas pemergian Allahyarham.

Petang ini (Jumaat) saya mendapat perkhabaran sedih, Ahmad Zaki dari JAM Mersing baru sahaja men1nggal dunia selepas dikejarkan ke Hospital Banting.

Almarhum bersama team JAM Mersing dari Johor datang membantu mangsa banjir dalam misi pembersihan pasca banjir di Bukit Changgang, Labohan Dagang dan kawasan sekitar yang terjejas.

Saya mengucapkan takziah kepada keluarga Allahyarham dan seluruh pasukan Jabatan Amal Malaysia.

Semoga ALLAH SWT mencucuri rahmat kepada Allahyarham, diterima amal soleh, diampunkan segala dosanya dan ditempatkan di kalangan para solihin,katanya menerusi hantaran di Facebook pada Jumaat.

Semoga keluarga tabah yang maha esa lebih sayangkan arwah, dia meninggalkan isteri dan 4 orang anak.Al fatihah.