[Terkini] Ustazah farah prgi jua, ” Istri plakon kerdil ini mninggal akibt C19 ” (6Gmbr)

Kuala Lumpur : Isteri pelakon kerdil Badrol Shah men1nggal dunia akibat C19 v4rian Delta, arw4h isteri dijangkiti v1rus masa keluar rumah nak sampaikan wang khairat kem4tian kepada penduduk.

Akhbar melaporkan selepas pelawak Shuib kehilangan isteri tercinta, Siti Sarah Raisuddin aklbat wabak C19, seorang lagi selebriti iaitu Badrol Shah turut berdepan ujian yang sama apabila isterinya men1nggal dunia aklbat v1rus berkenaan.

Badrol atau nama sebenarnya, Badrol Shah Abdul Manan, 39, memaklumkan isterinya, Farah Sheila Mazlan, 37, men1nggal dunia pada pukul 1 petang Selasa selepas lapan hari dimasukkan ke Unit Rawatan Rapi (1CU), Hospital Kuala Lumpur.

Bagaimanapun, Badrol menafikan isterinya sedang hamil ketika meninggal dunia seperti mana yang tersebar di media sosial,Doktor call beritahu isteri sudah meninggal dunia pukul 1 petang Selasa.

Arwah isteri dijangkiti vlrus C19 v4rian Delta pada 20 Julai lalu dan sejak itu dia ditempatkan di CAC Titiwangsa sebelum keadaan menjadi lebih teruk sehingga terpaksa dimasukkan ke ICU HKL.

Sekarang saya hanya tunggu panggilan doktor bila jen4zah isteri akan dilepaskan untuk dikebumikan sebab memang ramai pes4kit C0V1D men1nggal dunia di situ setiap hari.

Saya juga nak betulkan info yang tersebar di media sosial, isteri saya tidak meng4ndung ketika men1nggal dunia, katanya ketika dihubungi mStar.

Badrol yang juga pelakon kerdil turut menjelaskan Allahyrham isterinya yang merupakan guru agama di Sekolah Rendah Agama Lembah Keramat, Kuala Lumpur dijangkiti C19 ketika berada di sekitar kawasan perumahan mereka di Projek Perumahan Rakyat (PPR) Desa Rejang, Setapak.

Arw4h isteri dij4ngkiti virus masa keluar rumah nak sampaikan wang khairat kem4tian kepada penduduk perumahan dan lepas itu kami satu keluarga disahkan p0sitif.

Saya dan anak-anak jalani kuarantin kendiri di rumah sehingga gelang dipotong pada 1 Ogos lalu,Cuma keadaan isteri sahaja yang kritikal sehingga akhirnya dia menghembuskan n4fas terakhir, ujarnya yang juga merupakan pemegang kad Orang Kurang Upaya (0KU) kerdil.

Badrol berkahwin dengan Allahyarhamah pada 2017 dan hasil perkahwinan mereka dikurniakan seorang anak perempuan, Putri Da’aiyatul Insyirah yang kini berusia dua tahun.

Pasangan ini juga pernah kehilangan anak sulung mereka yang keguguran ketika kandungan isterinya memasuki bulan kelima pada tahun 2018, Tiga anak perempuan hasil perkahwinan pertama Allahyrhamah kini turut dijaga Badrol iaitu Putri Farah Nordina Dania, 12, Putri Farah Nordina Zawana, 11, dan Putri Farah Norhaziqah, 7.

Dalam perkongsian Facebook, saya titipkan kata-kata yang arwah isteri kini dapat kembali bersatu dengan anak sulung kami yang meninggal dunia selepas isteri keguguran pada tiga tahun lalu, Sekarang saya perlu kuat demi anak-anaK kalau saya tumbang, pastinya anak-anak pun akan ikut tumbang.

Sekarang tidak boleh berlakon, saya buat kerja sebagai pemandu GraB dapat RM20 hingga RM30 sehari pun saya dah bersyukur asalkan dapat beli susu untuk anak,katanya, Badrol sebelum ini pernah muncul dalam filem Busut Bonang, Senario Pemburu Emas Yamashita serta drama bersiri One Two Hantu.Al fatihah.