[Terkini] Usahawan dan anak perempuan mninggal, ” Alza hilang kawalan otw bercuti ” (5Gmbr)

Kinabatangan : Ibu dan anak perempuannya men1nggal dunia setelah kenderaan jenis Perodua Alza mereka hilang kawalan dan terb4bas pada bahu jalan berhampiran Kampung Segaliud subuh tadi.

M4ngsa dikenal past pihak Bomba sebagai Robinah Salba, 40, dan Iza Azwani, 14, yang disahkan m4ut pada lokasi setelah merempvh sebuah penghadang parit.

Assalammualaikum kepada semua sahabat. Saya dimaklumkankan berita sedih, sahabat Usahawan Semporna Roebena Bayuspa Robinah Binti Salba dan anak perempuan nya Iza Azwani telah meninggal dunia akibat kemalangan pagi tadi.

Arwah seorang yang sentiasa senyum, aktif berniaga dan selalu share info bisnes/geran perniagaan pada kami dalam kelab Usahawan Semporna.

Salam Takziah kepada seluruh ahli keluarga. Mohon sahabat semua sedekahkan Al fatihah buat arwah Roebena dan arw4h anak nya.
Semoga rohnya sentiasa dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang yang beriman dan soleh. Al fatihah. – Payak Coffee.

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua Mohon sedeqahkan Al Fatiha buat Arwah Isteri Kpl Asri (Robinah binti Salba) dan anak perempuannya (Iza Azwani) ditempatkan dikalangan orang2 beriman.

Mereka terlibat kem4langan di Kinabatangan semasa dalam perjalanan balik bercuti di KKMohon Allah berikan kesedaran dan kesembuhan segera pada Kpl Asri dan anak saudaranya yg kini bertarung nyawa di Hospital Sandakan. Hanya dengan Dzat PenyembuhanMu Ya Allah dapat kami mohon buat saudara kami ini. Aamiin Ya Rabb – Mohd Tajuddin Suhaili.

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Kinabatangan, PPgB Nurul Azlan Shah Jamalludin berkata pihaknya mendapat panggilan kecemasan pada jam 6.02 pagi kepada lokasi berjarak kira-kira 21km.

Dua lagi mangsa lelaki berumur 15 and 16 tahun termasuk si pemandu mengalami cedera p4rah, kata Azlan.

M4ngsa yang meninggal dunia seterus ta diserahkan kepada pihak Polis untuk tindakan lanjut, M4ngsa yang cedera dihantar Ke Hospital Kinabatangan menggunakan Ambulans untuk mendapatkan rawayan selanjutnya, tambahnya.Al fatihah.