[Terkini] Tugas terakhir Pegawai Parol, ” Selamat jalan Abg Pjal ” (5Gmbr)

Tuaran : Seor4ng kakit4ngan Jabatan Penj4ra Sandakan m4ut selepas kenderaan dipandunya bertembvng dengan sebuah lori dalam kejadian di kilometer 29, Jalan Tamparuli-Ranau semalam.

Dalam kejadian pukul 12.30 tengah hari itu, m4ngsa Mohd Hafezal Rusli,33, merupakan Pegawai Parol Penjara Sandakan disahkan men1nggal dun1a ketika mendapatkan raw4tan di Hospital Tuaran.

Ketua Polis Daerah Tuaran Deputi Superintendan Mohd Hamizi Halim berkata, seorang lagi rakan sekerja m4ngsa berumur 43 tahun turut ceder4 dibahagian kep4la dan masih mendapatkan rawatan di hospital sama.

Manakala seorang tahanan lelaki yang duduk dibahagian penumpang belakang juga mengalami keceder4an.

Kem4langan berlaku apabila pacuan empat roda Toyota Hilux Jabatan Penjara dipercayai hilang kawalan sebelum masuk ke laluan bertent4ngan.

Ekoran kejadian itu, kenderaan m4ngsa merempvh bahagian depan lori dipandu seorang lelaki berusia 45 tahun yang datang dari arah bertentangan ,katanya dalam kenyataan media hari ini.

Mengulas lanjut, Mohd Hamizi menyatakan si4satan lanjut masih dijalankan dan polis memohon saksi bebas yang melihat kej4dian untuk tampil bagi membantu siasatan.

Kes disi4sat mengikut Seksyen 41(1) Akta Peng4ngkutan Jalan (APJ) 1987 untuk mengetahui punca sebenar kem4langan.

Innalillahiwahinnalilahirojiun Salam semua keluarga dan sahabat handai, Anak sedara saya Mohd Hafezal Rusli (anak arwah abang kandung saya) telah kembali ke rahmatullah sebentar tadi.

Mohon sama² doakan semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang² yang beriman dan beramal soleh. Al-Fatihah РLeeza Japri

Semoga keluarga arw4h terutama balunya Puan Lisa tabah arw4h meninggalkan 4 cahayamata yang sedang membesar. Al fatihah.