[Terkini] Tugas terakhir kakak , ” Liyana maut otw hantar adik periksa SPM ” (5Gmbr)

Hulu Selangor : Sebak dan pilu apa berlaku seorang wanita m4ut selepas motosikal dinaiki bersama adik perempuannya merempvh kereta dalam kejadian di simpang empat Persiaran Antara Gapi, di sini, hari ini.

Kem4langan jam 11.30 pagi itu menyebabkan m4ngsa Nur Liyana Hamda,27, m4ut di tempat kejadian.

Manakala adiknya Hazwani Hamdan,18, yang juga pembonceng pula dirawat di H0spital Selayang.

Megikut sumber awal arw4h Liyana diperjalanan menghantar adiknya Hazwani untuk menduduki peperiksaan SPM, adiknya hanya tinggal satu kertas peperiksaan lagi.

Ketua Polis Daerah Hulu Selangor Superintendan Arsad Kamaruddin berkata, kejadian itu membabitkan kereta Proton Iswara Aeroback dipandu lelaki berusia 60 tahun dan motosikal Yamaha Ego dinaiki dua beradik perempuan itu.

Kem4langan berlaku semasa pemandu kereta dari Taman Desa Kaloi, Ulu Yam menghala ke Serendah dilanggar oleh penunggang motosikal yang keluar simpang di sebelah kanan jalan.

Motosikal itu mel4nggar kereta terbabit di bahagian hadapan sebelah kanan pemandu,katanya menerusi kenyataan.

Menurutnya, m4ngsa men1nggal dunia di tempat kejadian akibat keceder4an teruk pada kepala dan m4yatnya dibawa ke Unit Forensik Hospital Kuala Kubu Bharu untuk bed4h siasat.

Beliau meminta orang ramai yang mempunyai maklumat berhubung kem4langan itu supaya menyalurkannya kepada polis untuk tindakan lanjut.

Kes disi4sat mengikut Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987, katanya.Al fatihah.