[Terkini] Tuan Kuzi sempat urus 19 Jenzah pskit C19, ” x sagka dia juga menyusul ” (4Gmbr)

Cyberjaya : Peng4rah Jabatan Kesih4tan dan Persekitaran Majlis Perbandaran Sepang (MPSepang) yang juga pegawai khas yang mengendalikan Pengurusan Jen4zah C0V1D19 Berpusat di Tanah Perkuburan Islam Raudhatul Baqi’, Cyberjaya 10, men1nggal dunia di Hospital Putrajaya, hari ini.

Kuzaini Hamidon, 47, dimasukkan ke hospital selepas rebah di kediamannya di Puchong Perdana semalam dan disahkan men1nggal dunia pada 2.45 pagi tadi ketika menerima rawatan.

Allahyarham yang mula bertugas di MPSepang sejak 2012 dan meninggalkan isteri, Nor Azean Ahmad, 44, dan tiga anak.

Menurut sumber, arwah men1nggal dunia disebabkan kegagalan fungsi 0rgan,Jen4zah akan dibawa ke Masjid Assalam Puchong Perdana dan dikebumikan di Tanah Perkuburan USJ 22, Subang Jaya selepas semua proses pengurusan dan dokumentasi selesai.

Sementara itu, Yang Di Pertua MPSepang, Datuk Abd Hamid Hussain berkata, Allahyarham seorang pegawai yang berdedikasi dan komited dengan kerjanya.

Menurutnya, sebelum ini Allahyarh4m diberikan tugas khas untuk mengendalikan Pengurusan Jen4zah C0V1D19 Berpusat di Tanah Perkvburan Islam Raudhatul Baqi’ membabitkan jen4zah pesakit C0V1D19 Hospital Kajang, Hospital Serdang dan Hospital Pengajar Universiti Putra Malaysia (HPUPM).

Katanya, sejak diberikan tugas khas itu, Allahyarham sempat menguruskan 19 jen4zah bermula Sabtu lalu.

Tanah Perkvburan Islam Raudhatul Baqi’ menjadi tanah perkvburan ketiga di Selangor bagi menguruskan pengebumian jen4zah pesakit C0V1D19.

Pemergian Kuzaini adalah satu kehil4ngan besar kepada MPSepang dan seluruh warga pihak berkuasa tempatan (PBT) ini, katanya.Al fatihah.