[Terkini] Trpisah sbb PKP, ” Amad kmbali ke kpg sudaah x bernywa ” (5Gmbr)

Kuala Selangor : Sebak perkongsian oleh Skuad Pengurusan Jen4zah Malaysia (SPJM) yang diamanahkan untuk semadikan jas4d pesakit C0V1D19.

Kisah ini dimuat naik mereka dilaman facebook mereka “Alhamdulillah hari ini kami baru selesai menguruskan satu jen4zah lelaki yang meninggal akibat C0V1D19, Jen4zah Arw4h diambil di HUKM dan dibawa ke TPI Sg Besar.

Sebelum menghantar jen4zah ke tanah perkvburan,pihak waris meminta kami untuk lalu dan berhenti seketika dihadapan rumah arwah sebagai penghormatan terakhir.

Apabila kami tiba dihadapan rumah Arw4h, terlihat ibu Arw4h yang berada di atas kerusi roda dan kakak Arw4h serta ahli keluarga yang lain sudah mula menitiskan air mata.

Ketika salah seorang skuad membacakan doa untuk Arw4h,berjurailah air mata si ibu dan ahli keluarganya, Kakak Arwah yang tidak dpt menahan emosi, cuba mendekati van kami, namun dikawal oleh ahli keluarga yang lain.

Apabila kami berborak dgn sahabat Arw4h, kata beliau ” Arw4h sudah lama tidak pulang ke kampung dek kerana pkp, tiba-tiba pulang dlm keadaan tak berny4wa “.

Disinilah kita dapat kerinduan antara ahli keluarga yang dipisahkan akibat pandemik C0V1D19 ini, Sentiasalah jaga diri dan keluarga anda dari dijangkiti, Penulis Oleh Skuad Khas SPJM.Al-Fatihah.

Dalam pada itu kawan baik arwah juga memuat naik kisah sedih ini, Mengikut Azwan Zaini, arw4h Mohd Sufie Asari dikenalinya sejak zaman tahun 90an lagi.

Mengikutnya, arw4h ada mengadu kepada isteri yg dia sakit perut, Difahamkan juga Arw4h mninggal semasa tidur, Arw4h pernah dijangkiti v1rus C0V1D19 sebelum ini tetapi telah disahkan bebas beberapa hari kemudian.

Namun setelah disahkan dari KKM C0V1D19 menjadi punca kem4tian arw4h, yang menyebabkan jen4zahnya terpaksa diurusakn oleh pihak yang ditetapkan oleh KKM.

Semoga seluruh keluarga tabah dengan dugaan yang amat berat ini hanya mampu melihat dari jauh jen4zah dibawa oleh van untuk disemadikan. Al fatihah. Credit SPJM, Azwan Zaini.