[Terkini] Trgedi ktika brcuti, ” Ank trsyang lemass di Tsik Knyir “(6Gmbr)

Hulu Terengganu : Seb4k dan pilu apa yang berl4ku Seor4ng k4nak-k4nak lelaki berusia tiga tahun men1nggal dunia akibat lem4s selepas terj4tuh dari rumah b0t di Air Terjun Lasir, T4sik Keny1r, di sini pada Jumaat.

Kejadian berl4ku pada jam 8.20 malam ketika m4ngsa, Muh4mmad Al F4teh Muh4mmad Khairul Aiman sedang bercuti di kawasan per4nginan itu bersama ahli keluarganya.

Ketua Polis Terengganu, Datuk Rohaimi Md Isa berkata, kelu4rga m4ngsa dilaporkan bertolak dari jeti Pengkalan Gawi ke Tasik Kenyir dengan menaiki rumah b0t pada jam 3 petang.

Ketika b4pa m4ngsa sedang mengambil air sembahyang untuk menunaikan solat Isyak pada jam 8.20 malam, rakannya memaklumkan Muh4mmad Al-Fateh terj4tuh dari rumah bot dan terus tenggel4m.

Seorang kakitangan rumah b0t bertindak terjvn ke dalam air dan berjaya menyel4matkan kanak-kanak ini namun m4ngsa tidak sedarkan diri lalu diberi b4ntuan pern4fasan, katanya pada Sabtu.

Menurut Rohaimi, m4ngsa yang tinggal di Kampung Seberang Takir, Kuala Terengganu dibawa ke jeti Pengkalan Gawi menggunakan b0t laju namun disahkan men1nggal dun1a pada jam 10.48 malam.

Mayat m4ngsa dihantar ke Hospital Hulu Terengganu bagi tujuan bedah si4sat, Saya men4sihati ibu bapa supaya sentiasa memantau pergerakan an4k-an4k bagi mengelak berlakunya kej4dian tidak diingini,katanya.

Moga ibu nya Siti Mariam Alias tabah yang maha esa lebih say4ngkan arw4h Fateh, rehatlah wahai anak syurga. Al fatihah.