[Terkini] Trgedi brcuti, “Aj aal sib ongsu adk Hfeeya jtuh Tngkt 2 Ho tel ” (5Gmbr)

George Town : Percuti4n sebuah keluarga ber4khir dengan tr4gedi apabila anak b0ngsu mereka m4ut dipercayai terj4tuh dari h0tel mereka menginap di Tanjung Bungah, di sini, hari ini.

Kej4dian berl4ku kira-kira jam 11.30 pagi ketika m4ngsa, Nur A1ris Hfeey4 Faiz4l, 6, baru selesai m4ndi di kol4m renang h0tel berkenaan bersama lima ahli keluarganya.

Menurut 1bu m4ngsa, Siti Norr4 Salleh, 44, mereka sekeluarga meng1nap di h0tel berkenaan semalam bersama suami serta empat an4knya.

Jelas Siti Norr4, mereka sekeluarga dari Sungai Petani, Kedah sepatutnya mengh3ntar anak sulungnya yang berusia 22 tahun ke Kolej Kemahiran Tinggi M4ra di Balik Pulau di sini, hari ini.

Ketika kejadian kami semua mahu naik semula ke bilik untuk mengem4s barang selepas m4ndi tingk4t bawah h0tel tersebut, namun tiba-tiba anak saya melulu masuk lif sebaik melihat orang awam keluar dari lif tersebut.

Tambah Siti Norr4, mereka sekeluarga reda dengan kehil4ngan an4k bongsunya itu walaupun ia merupakan dug4an ber4t buat mereka.

Saya tak sangka jadi macam ini, baru seminggu saya kehil4ngan mak dan kini an4k bongsu pula, Malah, pada hari kejadian saya meminta dia (Siti Airis Hafeey4) menc1um jen4zah mak buat kali terakhir, namun dia mengatakan tidak mengapa Hafeeya boleh jumpa tok di syurg4 dan baru saya faham maksudnya itu.

Sementara itu, M4laysia G4zette difahamkan pihak p0lis dan f0rensik baru selesai menjalankan siasatan di lokasi dan m4yat m4ngsa dihantar ke Hospital Pulau Pinang untuk proses bed4h si4sat. Al fatihah.