[Terkini] Trgedi basikal rosak, ” Luqman drempuh Vios dpandu laaju ” (5Gmbr)

Ipoh : Seorang remaja men1nggal dunia apabila dia yang mengangkat basikalnya yang rosak untuk yang melintas jalan dirempvh sebuah kereta Toyota Vios dalam kejadian di jalan Medan Gopeng berdekatan McDonald’s malam tadi kira kira pukul 10 malam.

M4ngsa dikenali dengan nama Luqman Hakim Mohamed Amin, 19, disahkan men1nggal ditempat kejadian akibat keceder4n ekoran rempuhan kereta terbabit yang menyebabkan m4ngsa terc4mpak.

Sebak luahan salah seorang insan yang mengenali keluarga arwah adik Luqman Hakim Mohamed Amin, ini tulisnya dilaman facebooknya seperti mana yang diceritakan bapa mangsa kepada ibunya.

” Pemandu m4buk, hmmm Allah, Allah ,Allah, baru sebentar tadi dengar bapa arw4h call bercakap degan mak ceritakan tentang ini, Mak dari tadi tak tidur tidur lagi menunggu update tentang Luqman.

Tiba tiba dapat panggilan, lemah sayu dengar suara ayah Luqman menyampaikan berita duka, x dpt tidur ayahnya nak menunggu esok pagi.

Kebetulan buka fb terus keluar berita ni, Anak syurga ni, Syurga pasti buat Luqman, sentiasa tersenyum budaknya, Pernah sekali tu masuk PdPR sambil menunggang basikal balik ke rumahnya, semangt x sabar nak masuk semula ke sekolah.

Ajak ayahnya beli baju sekolah baru nak msuk sekolah tak lama lagi,
Petang tadi Luqman nak makan karipap, ayahnya belikan 4 biji karipap.. tapi tak dijamahnya katanya nak mkn mlm nanti.

Semoga pemandu berb4ngsa Indi4 yang m4buk tu terima hukum4n yang sangat berat,Arw4h sempat call ayahnya mengatakan basikal rosak dan ayahnya terus ke sana utk mengambil arw4h ketika kejadian, arw4h hanya mengusung basikal untuk cross ke seberang jalan ketika traffic light merah.

Tiba tiba datang sebuah kereta jenis Toyata Vios yang dipandu laju mel4nggar arw4h, Ayahnya hanya tahu ttg kem4langan setelah panggilan tak berjawab dan terlihat ada ramai org berkumpul di tgh jalan.

Takziah buat keluarga arw4h, Allah berikanlah kekuatan kepada ayah arw4h Luqman, Semoga urusan bawa pulang jenaz4h dan pengebumian esok lancar dan dipermudahkan segalanya sebak tulisa Sharin Shaari dilaman facebooknya.

Kes ini kini disiasat oleh pihak berwajib semoga roh adik Luqman tenang disana bersama insan insan yang diredahi Allah, seorang insan yang sangat baik dan mudah tersenyum. Al fatihah.