[Terkini] Trbujur dijlan, ” x sangka ajaalnya bersama Kawasaki ksayangan ” (5Gmbr)

Alor Gajah : Seorang pekerja kilang men1nggal dunia manakala seorang lagi parah selepas motosikal yang ditunggang mereka terlibat dalam n4has membabitkan empat buah kenderaan di Jalan Bukit Balai di sini malam tadi.

Dalam kejadian pukul 7.15 malam itu, m4ngsa, Zahari Ismail, 44, meninggal dunia di tempat kejadian manakala Muhammad Hafiz Mohd. Hishamuddin, 22, pula p4tah kaki kiri.

Sebak luahan insan insan yang mengenali arw4h permergian sahabat baik mereka yang dikenali sejak zaman sekolah.

Innalillahi wainna ilaihi rojiun, Assalam semua, Dapat khabar berita salah seorang dari sahabat SK Kubu kita iaitu Zahari bin Ismail, 44 tahun telah men1nggal dunia petang semalam akibat kem4langan motor di Kg Gangsa, Durian Tunggal.

Jen4zah akan dikebumikan selepas solat Jumaat hari ini di Perkuburan Islam Bukit Cina, Mohon sama-sama kita doakan semoga arw4h ditempatkan bersama orang yang beriman dan soleh. Aamiin.Al Fatihah-Ahmad Faizal Muhamad.

Ketua Polis Daerah Alor Gajah, Superintendan Arshad Abu berkata, kem4langan berlaku selepas kedua-dua m4ngsa yang dalam perjalanan ke Durian Tunggal cuba mem0tong sebuah kereta jenis Kia Cerato.

Ketika memotong, motosikal jenis Kawasaki dan Yamaha ditunggang mereka mel4nggar sebuah kereta jenis Proton Wira dari arah bertentangan, katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Kedua-dua pemandu kereta tidak ceder4, Sias4tan di tempat kejadian mendapati kem4langan berlaku disebabkan kecuaian penunggang motosikal yang mem0tong secara berb4haya di lorong garisan berkembar.

M4yat m4ngsa dihantar ke Hospital Alor Gajah manakala penunggang yang ceder4 dibawa ke Hospital Melaka untuk menerima rawatan.

Jen4zah akan disemadikan diTanah Perkuburan Islam Bukit Cina selepas segala urusan Hospital Selesai semoga isteri arw4h dan keluarganya tabah minit arw4h pada motosikal kuasa tinggi hingga akhir hayat. Al fatihah. Credit Kosmo Online *Ralat : Entry asal terpaksa diubah ada kesilapan dari pihak admin, kami di media tular pohon maaf, sama sama kita doakan buat arw4h.