[Terkini] Trbujur dijlan awal pagi, ” Ajaal Syahrul 0tw kerja lnggar treleer “(5Gmbr)

Kepala Batas : Perjalanan seorang lelaki dan ayah kepada 2 cahayamata untuk ketempat kerjanya semalam berakhir dengan kem4langan tr4gis di hadapan kilang padi jalan Permatang Tok Gelam ke Pekan Darat, Kepala Batas pagi semalam.

M4ngsa Mohd Syahrul Nizam Zulkispili,38, tahun disahkan men1nggal dun1a di tempat kejadian setelah motosikal jenis yamaha LC135 yang ditungganginya terlibat dengan kemal4ngan dengan sebuah lori treler.

Arw4h Syahrul yang berkerja disebuah kedai makan seorang yang amat disenangi ramai, ramai yang mengenali arwah seorang insan yang sangat baik terkejut dengan apa yang menimpa arw4h.

Dalam kejadian awal pagi tadi semalam semasa diperjalanan kerja motosikal yang ditunggang arw4h hilang kawalan bergesel merempuh bahagian sisi treler.

Mengikut saksi yang berada ditempat kejadian treler terbabit berulang kali telah memberi horn namun motosikal terbabit terus merempvh bahagian sisi treler terbabit yang menyebabkan penunggangnya p4rah dan disahkan men1nggal dun1a ditempat kejadian.

Namun begitu punca sebenar kejadian kini disiasat oleh pihak berwajib, j4sad dihantar ke Hospital Kepala Batas untuk tindakan lanjut sebelum dibawa pulang untuk disemadikan.

Sebak luahan anak saudara mangsa Hafiz Syafizal yang menulis dilaman facebooknya mengenai permergian arwah seorang insan yang sangat baik moga ibu saudaranya dan anak anak tabah.

Allhamdulilah selesai pengkebumian arw4h bapa saudaranya, siap mandi dan kafankan di Hospital Kepala Batas jam 11 pagi semalam.

Selepas itu jen4zah dibawa pulang kekampung Permatang Katong Kota Kuala Muda Kedah kira kira jam 12 tengahari.

Jenazah disemadikan di Tanah perkuburan Islam Masjid Kota Kuala Muda Kedah kira kira pukul 3 petang semalam.

𝐈𝐧𝐧𝐚𝐥𝐢𝐥𝐥𝐚𝐡𝐢𝐰𝐚𝐢𝐧𝐧𝐚𝐢𝐥𝐚𝐢𝐡𝐢𝐫𝐨𝐣𝐢𝐮𝐧
إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعون
𝐀𝐥𝐥𝐚𝐡𝐮𝐦𝐦𝐚𝐠𝐡𝐟𝐢𝐫𝐥𝐚𝐡u 𝐰𝐚𝐫𝐡𝐚𝐦𝐡u 𝐰𝐚 ‘𝐚𝐟𝐢𝐡i 𝐰𝐚’𝐟𝐮𝐚𝐧𝐡u
𝐀𝐥 𝐟𝐚𝐭𝐢𝐡𝐚𝐡 𝐛𝐮𝐚𝐭 𝐀𝐫𝐰𝐚𝐡.
بِسْمِ ٱللَّهِ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم
ٱلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ ٱلْعَـلَمِين۞ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم۞مَـلِكِ يَوْمِ ٱلدِّين۞إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ۞ ٱهْدِنَا ٱلصِّرَطَ ٱلْمُسْتَقِيمَ۞صِرَطَ ٱلَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ۞ غَيْرِ ٱلْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ ٱلضَّاۤلِّينَ۞امين

Moga isteri arw4h terus tabah suami pergi dijemput il4hi disaat keluar untuk berkerja moga rohnya dicucuri rahmat bersama sama insan yang diredahi yang maha esa. Al fatihah.