[Terkini] Tpak tngan kbiruan ksan patukk, ” Sbongsu prgi jua ktika dirwat ” (4Gmbr)

Rembau : Seorang bayi lelaki m4ut selepas empat jam dip4tuk ular di kediaman keluarganya di Kampung Seberang Batu Hampar, Solok Jelawai Hilir, di sini malam tadi.

Dalam kejadian kira-kira pukul 9 pagi itu, m4ngsa, Muhammad Danial Iqwan Muhammad Hafiz, setahun lima bulan disahkan men1nggal dunia kira-kira pukul 1 pagi di Hospital Rembau ketika sedang menerima rawatan susulan.

Menurut Ketua Polis Daerah Rembau, Deputi Superintendan Hazri Mohamad, berdasarkan siasatan awal, m4ngsa yang merupakan anak bongsu tinggal bersama ibu, nenek dan abangnya di rumah berkenaan.

Ketika kejadian, m4ngsa sedang bermain dengan abangnya berusia tiga tahun di bilik tidur utama bersama ibunya yang turut berada di bilik tersebut.

Tiba tiba ibunya mendengar jeritan anak bongsunya itu, pada masa sama ternampak seekor ular lari masuk ke lubang dalam bilik tersebut.

Wanita itu memeriksa dan ternampak kesan p4tukan ul4r di tapak tangan kiri anaknya dan terus membawanya ke Hospital Rembau, katanya dalam satu kenyataan sebentar tadi.

Jenazah diuruskan oleh Skuad Amal Rembau

Hazri berkata, kira-kira pukul 1 pagi, ibu m4ngsa dimaklumkan pihak Hospital Rembau bahawa anaknya telah men1nggal dunia dan laporan polis dibuat ibu m4ngsa pada pagi ini.

Jen4zah diuruskan oleh En Ibrahim Hamzah dari Skuad Amal Rembau, semoga keluarga ini tabah kehilangan sibongsu sekelip mata. Al fatihah.