[Terkini] Tngisan sicomel dtempat buang sampah, ” Berjaya selamatkn nya ” (4Gmbr)

Kota Kinabalu : Suara t4ngisan berhampiran rumah sampah sebuah pasar raya membawa kepada penemuan seorang b4yi yang dipercayai baharu dilahirkan di Taman Indah Permai, Sepanggar malam ini.

Dalam kejadian kira-kira pukul 7 malam itu, b4yi lelaki yang masih bertali pus4t itu ditemukan oleh orang awam.

Pemangku Ketua Polis Daerah, Superitendan George Abd. Rakman berkata, siasatan awal mendapati seorang lelaki berusia 30an terdengar suara t4ngisan b4yi sebelum bertindak menghampiri kawasan pembuangan sampah itu.

Pengadu terkejut apabila terlihat seorang b4yi yang masih berny4wa dan berbalut kain yang diletakkan di kawasan pembuangan sampah berkenaan.

Lelaki berkenaan kemudian terus melaporkan tentang penemuan b4yi itu dengan menghubungi pusat panggilan kecem4san Mers 999.

Sepasukan polis tiba di lokasi kejadian untuk menjalankan si4satan dan b4yi tersebut segera dihantar ke Hospital Wanita dan Kanak-Kanak Sabah (HWKKS), Likas menggunakan ambulans untuk rawatan lanjut.

Pihak polis turut menggesa mana-mana pihak yang mempunyai sebarang maklumat mengenai kejadian pembu4ngan bayi itu untuk tampil membantu si4satan.

Kes disiasat mengikut Seksyen 317 Kanun Keseks4an kerana kesalahan membuang bayi. Credit Utusan.