[Terkini] Tiada lagi Alisha sibongsu yg manja, ” Dlanggar depan rumah transit utk ke Sekolah Agama ” (5Gmbr)

Sepang : Seorang pel4jar perempuan berusia tujuh tahun men1nggal dunia selepas dig1lis sebuah v4n di Taman Dahlia, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang hari ini.

Mangsa Nur Alisha Safiya Mohd Adlin,7, Murid Tahun 1 tahun 1 Sekolah Kebangsaan Taman Seroja Sepang dis4hkan men1nggal dun1a ketika menerima r4watan.

Alisha merupakan anak bongsu dalam keluarga yang merupakan anak ke 3, satu satunya anak perempuan dalam keluarga Mohd Adlin yang punyai 2 orang anak lelaki yang sulung dan yang kedua.

Apa yang berlaku amat mengejutkan Alisha baru habis Sekolah Kebangsaan pagi dan akan berehat di rumah transit sebelum masuk ke sekolah agama (KAFA) pada sebelah petangnya.

Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik Selangor, Superintendan Azman Shariat berkata, kejadian berlaku kira-kira pukul 12.10 tengah hari selepas pemandu wanita berusia 31 tahun itu selesai menurunkan penumpang.

Pemandu van berkenaan telah memandu ke hadapan tanpa menyedari telah mel4nggar salah seorang pelajar perempuan yang juga penumpang van tersebut ketika m4ngsa sedang melintas di hadapan van terbabit.

Sebelum kejadian, mangsa telah diambil oleh pemandu van terbabit dari sebuah sekolah berhampiran dan di hantar ke pusat transit sebelum ke sekolah KAFA, katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Mengulas lanjut, ekoran kejadian, m4ngsa yang berusia tujuh tahun telah dikejarkan ke unit kecemasan Nilai Medical Centre akibat keceder4an p4rah pada bahagian kep4la.

M4ngsa disahkan meninggal dunia pada pukul 2.30 petang tadi, Pem4ndu van terbabit telah ditahan untuk si4satan lanjut dan kes disiasat di bawah Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987, jelasnya.

Terdahulu, orang ramai dikejutkan dengan sebuah video tular berdurasi satu minit 26 saat di media sosial Facebook yang memaparkan kejadian membabitkan kanak-kanak perempuan tersebut.

Sama sama kita doakan agar keluarga En Adlin diberi kekuatan untuk menempuhi semua ini yang maha esa lebih sayangkan anak syurganya Nur Alisha Safiya.

Mohon orang ramai hentikan sebar rakaman CCTV yang tular demi menghormati keluarga ini cukupkan doa buat arw4h adik Alisaha.Al fatihah.