[Terkini] The Real cinta sampai mati, ” Gadis ini turut meninggal lepas 2 bulan kekasih meninggal ” (5Gmbr)

Temerloh : Begitulah ayat yang ditulis gadis ini pada v1deo yang dimuat naik menceritakan semula mengenai kem4tian adiknya, Hanis Nuraishah Nasuha, 22, selepas dua bulan meratapi pemergian kekasihnya, Muhammad Hakimi akibat kem4langan jalan raya.

Menurut Izzatul Khalida Nasuha, 25 pasangan ini dikatakan bakal bertunang pada April 2021 setelah empat tahun tempoh perkenalan, namun tidak kesampaian kerana Muhammad Hakimi telah menemui aj4l pada Mei 2021 sebulan selepas koma akibat keceder4an p4rah terbabit dalam kemalangan jalan raya.

Namun, apa yang berlaku dalam tempoh selepas kem4langan Hakimi dan seterusnya kematian Hanis ini diceritakan semula oleh kakak Hanis yang senang disapa Suha.

Namun, apa yang berlaku dalam tempoh selepas kemalangan Hakimi dan seterusnya kem4tian Hanis ini diceritakan semula oleh kakak Hanis yang senang disapa Suha.

Ketika dihubungi mStar, jelas Suha yang berasal dari Temerloh, Pahang, pengalaman yang dilaluinya telah memberi impak yang penuh emosi buat dirinya.

Sepatutnya mereka dah rancang nak bertunang bulan April tahun lalu. Tapi tunang adik, Hakimi kem4langan jalan raya. Dia tak sedarkan diri selama lebih sebulan sebelum men1nggal di H0spital Kuantan, Pahang.

Dalam tempoh Hakimi koma sampailah dia meninggal, adik saya memang hari-hari tak pernah tinggal untuk bercerita pada arwah mengenai apa yang telah berlaku.

Apa jadi, apa yang dia buat dan semua masalah dia akan hantar ke WhatsApp Hakimi. Semua dia luah di ruangan chat perbualan mereka walaupun tak berbalas sebab orang tu dah tak ada ujar Suha.

Bercerita lanjut, Suha mendapat tahu mengenai perbualan di aplikasi WhatsApp milik adiknya ini sejurus selepas kematian Hanis.

Ujar gadis ini yang merupakan anak sulung daripada tujuh beradik, adiknya telah meninggal dunia dua bulan selepas arw4h Hakimi selamat dikebumikan iaitu pada 14 Julai 2021.

Lebih tragis lagi, Hanis men1nggal dunia di hari lahirnya dengan cara yang sama seperti kekasihnya iaitu kem4langan jalan raya.

Adik saya meninggal akibat kem4langan jatuh jurang ketika dalam perjalanan balik rumah. Memang tragis sebab kami sekeluarga di rumah tunggu dia balik dan dah buat persiapan untuk sambut birthday dia.

Lepas kem4tian adik, baru saya jumpa semua WhatApps tu dalam telefon dia. Sebelum ni memang tak pernah geledah pun hal peribadi dia. Saya boleh buka lock phone dia sebab dua hari sebelum men1nggal dia bagi semua password account privasi dekat adik nombor lima. Dia cakapn Ambillah password semua ni, akak takut nanti akak dah tak ada tak sempat nak bahgia.

Cuma pelik sikitlah sebab adik saya sempat padam semua chat semasa mereka hidup lagi. Yang tinggal cuma chat dia hantar daripada Hakimi koma sehingga meninggal je, katanya

Berkenaan kem4tian Hanis yang merupakan anak nombor lima dalam keluarga, Suha menceritakan bahawa adiknya ini telah menunjukkan banyak tanda-tanda yang dia akan pergi tetapi dianggap perkara biasa oleh keluarganya.

Imbas Suha yang kini menetap di Kota Damansara, Selangor, Hanis merupakan anak perempuan yang paling rapat dengan bapa mereka sehingga boleh melakukan kerja-kerja yang biasa dilakukan oleh kaum lelaki.

Oleh yang demikian, pemergian arw4h memberikan kesan mendalam kepada keluarga kerana sikap ringan tulangnya yang suka membantu ahli keluarga lain.

Sebelum adik saya meninggal, banyak juga tanda-tanda dia tunjuk, tapi kami sekeluarga anggap benda tu biasa saja. Dalam 44 hari sebelum dia meninggal, Hanis ada pergi lawat kubur arw4h atuk, nenek dan pakcik. Saya jumpa video tu dalam phone dia. Dia menangis sambil belai batu nisan mereka.

Hanis ni rapat dengan semua orang dalam keluarga. Tapi paling rapat dengan abah sebab arwah ni rajin. Dia yang uruskan semua kerbau abah sampaikan dia pun ada ternak lembu sendiri. Kerja-kerja lelaki macam bertukang, baiki peralatan rosak dan tampal atap bocor pun boleh. Jadi bila Hanis meninggal, kami dah macam hilang tempat bergantung, jelas Suha.

Mengenai video yang menjadi tular, Suha pada asalnya mahu mencari semula keluarga terdekat Hakimi melalui platform media sosial.

Jelas Suha yang bekerja sendiri, keluarga Hakimi masih tidak tahu tentang kem4tian adiknya akibat kem4langan j4tuh gaung .

Kami tak tahu Hanis dan Hakimi ada hubungan sampailah mereka meninggal. Kami jumpa semuanya dalam galeri and WhatsApps dia saja. Tak pasti kenapa dia rahsiakan hubungan ni mungkin sebab ibu dan abah kami ni strict dan dia rasa dia masih muda lagi.

Apa yang saya tahu sepatutnya April 2021 tulah Hakimi nak datang merisik and jumpa keluarga. Tapi dia meninggal bulan Mei 2021. Apa yang kami nampak memang Hanis rapat dengan family arwah Hakimi. Cuma kami sekeluarga je yang tak tahu mereka dah bercinta selama empat tahun.

Jadi sampai sekarang family Hakimi mungkin tak tahu yang adik saya dah meninggal. Kami dah cuba untuk tanya orang sekeliling pasal arwah Hakimi tapi tak berjaya. Tapi kami cuma berharap dapat jumpa family Hakimi.

Hanis terlalu berahsia sampaikan semua yang berkait dengan Hakimi dan keluarga dia dah padam tapi mereka berhak tahu pasal adik saya, jelasnya menutupi kisah cukup sadis adiknya ini.Al fatihah.Credit MStar.