[Terkini] Terfikir siapa akan jaga 9 ank, ” jika dia sudah tiada nanti ” (5Gmbr)

Tawau : Tular sebuah v1deo seorang 1bu tungg4l yang menyara sembilan orang anak mer4ung apabila didapati dij4tuhkan hukum4n m4ti oleh m4hkamah kerana menged4r d4dah jenis sy4bu semalam.

M4hkamah Tinggi Tawau menj4tuhi hukuman m4ti m4ndatori di Jumaat lalu selepas svspek didapati bers4lah memiliki dan menged4r d4dah tiga tahun lalu.

Hakim Mahkamah Tinggi, Alwi Abdul Wahab, menjatuhkan hukuman itu terh4dap H4irun Jalm4ni, 55, selepas mendapati pendakwaan berjaya mewujudkan ke.s prima facie manakala pembel4an gagal menimbulkan keraguan munasabah.

Menerusi perk0ngsian v1deo oleh seehu4daily di laman aplikasi TikTok, svspek mer4ung sambil dibawa oleh pihak polis selepas mendengar hukum4n yang diterima buat dirinya.

Berdasarkan v1deo berdurasi satu minit jelas kedengaran wanita tersebut yang juga seorang nelayan bertanya siapakah yang akan menjaga anak anaknya apabila dia dij4tuhkan hukum4n m4ti nanti.

Susulan perkongsian v1deo itu, rata-rata orang ramai telah meningg4lkan pelbagai komen.

Antaranya mahu kejadian itu dijadikan sebagai ikhtib4r kepada orang ramai yang berniat mahu melakukan sesuatu perkara.

Semoga dipermudahkan segala urusan mak cik, mungkin dia tersilap langkah tapi saya tetap mend0akan yang baik-baik sahaja, kata mereka.

Tertvduh yang juga penjual ikan did4kwa memiliki d4dah jenis sy4bu seberat 113.9 gr4m di sebuah rumah tidak bernombor di Kampung P4ngkalan Wakuba, Batu 15, Jalan Apas, T4wau pada jam 5.30 petang, 10 Januari 2018.

Apa yang berlaku amat menyentuh h4ti semoga an4k anak kepada M4kcik ini tabah, moga didapat dijadikan pengajaran buat semua.