[Terkini] Teacher Nur Qurratu Aini mninggal, ” Motor brgesel terjtuh lalu dilnggr ” (6Gmbr)

Kemaman: Seorang guru tadika w4nita m4ut selepas m0tosikal dinaikinya terlibat dalam kem4langan dengan kenderaan lain dipercayai l0ri di Kilometer 152, Jalan Kuala Terengganu-Kuantan berhadapan Masjid Sultan Ahmad, Chukai di sini hari ini.

Dalam kejadian pada pukul 1.30 tengah hari itu, m4ngsa, Nur Qurratu Aini Mohd Azlan, 22, m4ut akibat keceder4an p4rah di bahagian kep4la dan b4dan.

Perkabaran Duka Seluruh warga LCMK & LCBK mengucapkan salam takziah buat seluruh ahli keluarga Allahyarhamah Teacher Nur Qurratu Aini binti Mohd Azlan (Kelas 5 Al Baihaqi – LCMK)

Mari kita sama-sama sedekah alfatihah untuk arw4h.

أَللَّهُمَّ اغْفِرْلَه وَارْحَمْه وَعَافِه وَاعْفُ عَنْه
“Ya Allah Ya Tuhanku ampunilah dia, rahmatilah dia, maafkanlah dia, muliakanlah kem4tiannya, lapangkanlah kuburnya, jadikanlah syurga sebagai ganti tempat tinggalnya dan berilah kesabaran kepada ahli keluarganya, semoga arw4h di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman.

Ketua Polis Daerah Kemaman, Superintendan Hanyan Ramlan berkata, motosikal dinaiki Nur Qurratu Aini dipercayai bergesel dengan sebuah lori sebelum dia terj4tuh ke atas jalan ray, M4ngsa kemudiannya dipercayai dig1lis hingga m4ut oleh lori berkenaan.

Begitupun, kenderaan berat itu tidak menghentikan kender4an sebaliknya meneruskan perjalanan dipercayai menghala ke pusat bandar (Chukai), katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Hanyan berkata, siasatan lanjut untuk mengenal pasti lori terlibat dan punca sebenar kem4langan sedang giat dilakukan.

Beliau meminta orang awam yang menyaksikan atau mempunyai maklumat berhubung kem4langan m4ut berkenaan agar tampil untuk membantu siasatan polis. Al fatihah.