[Terkini] Tazkirah terakhir Ustaz Najib Ali, ” Dijemput ilahi CBR650 rempuh kereta pusing U ” (5Gmbr)

Chukai : Seorang pendakwah bebas m4ut selepas motosikal berkuasa tinggi ditungganginya berl4nggar dengan sebuah kereta di Kilometer 119, Jalan Kuala Terengganu-Kuantan, di sini, hari ini.

Dalam kejadian kira-kira 1 tengah hari, Mohd Najib Ali Awang, 52, yang p4rah di kepala disahkan men1nggal di tempat kejadian.

Ketua Polis Daerah Kemaman Superintendan Hanyan Ramlan berkata, ketika kejadian, m4ngsa menunggang motosikal Honda CBR650F dari arah Kemaman menghala ke Kerteh.

Menurutnya, sebaik tiba di lokasi kejadian, sebuah kereta Perodua Viva dipandu wanita berusia 46 tahun dari arah bertentangan membuat pusingan U secara mengejut.

Mohd Najib gagal membrek dan mengelak sebelum merempvh kereta terbabit menyebabkan mangsa tercampak kira-kira 20 meter sebelum disahkan men1nggal di tempat kejadian oleh pasukan perubatan, katanya dalam kenyataannya, hari ini.

Hanyan berkata, pemandu kereta Perodua Viva ceder4 di leher dan dihantar ke H0spital Kemaman untuk rawatan lanjut.

M4yat m4ngsa pula dibawa ke Bilik F0rensik hospital yang sama untuk siasatan lanjut,Kes disiasat mengikut seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987, katanya.Al fatihah.