[Terkini] Tak sempat beraya , ” Izzat maut isteri cedera kemalangan pulang beli kelengkapan raya ” (5Gmbr)

Kota Tinggi : Sebak dan pilu apa yang berlaku kegembiran seorang lelaki ditemani isteri tersayang pulang membeli persiapan raya bertukar tr4gedi apabila mereka terlibat kemalangan dan dirinya disahkan men1nggal dunia manakala isterinya ceder4.

HM melaporkan seorang lelaki m4ut apabila kereta dinaiki bertembvng dengan lori di Jalan Kulai-Kota Tinggi berhampiran Kolej Yayasan Pelajaran Johor di sini, hari ini, selepas membeli persiapan Aidilfitri bersama isterinya.

Mohd Izzat Najmi Mohd Zain, 25, disahkan men1nggal dunia di lokasi kejadian, manakala isterinya, Azra Nurmazmira Mazlan, 25, ceder4.

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Kota Tinggi Mohd Norahpandi Samsudin berkata, pihaknya menerima panggilan kecemasan berhubung kejadian itu pada 1.35 tengah hari.

Beliau berkata, dua jentera dan sebuah Unit Bantuan Perkhidmatan Kecemasan dari BBP Kota Tinggi dan Kulai dengan kekuatan 13 anggota dikerah ke tempat kejadian.

Kejadian membabitkan kereta Perodua Axia dan lori, ia berlaku ketika pasangan itu ke Kulai selepas membeli-belah di sini.

Lelaki yang memandu Perodua Axia disahkan meninggal dunia manakala isterinya ceder4. Pemandu lori berusia 42 tahun tidak mengalami sebarang keceder4an.

Operasi ditamatkan pada 3.10 petang,katanya dalam kenyataannya hari ini, Moga isterinya tabah kehilangan suami tersayang menjelang syawal. Al fatihah.